Védelemre szorul-e a honi demokrácia?

A miniszterelnök kezdeményezésére a kirekesztés és a radikalizálódás ellen tiltakozó értelmiségi mozgalom bontott zászlót a minap, Magyar Demokratikus Charta néven. Az állásfoglalást aláírók úgy látják, a szélsőséges jelenségek terjedésével demokráciánk vívmányai kerültek veszélybe. A KDNP a charta megalakulását követően riogatásnak, a miniszterelnök érdekeit szolgáló utóvédharcnak minősítette az akciót.

A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezető-helyettese, Nógrádi László úgy látja: nincs szélsőségveszély Magyarországon, ám van helyette gazdasági, politikai és morális válság, így jól jön a kormánynak, ha egy ilyen téma megjelenik a médiában.

„Én a demokrácia veszélyeztetését az emlékezetes 2006. október 23-ai eseményekben látom, amikor a rendőrség brutálisan szétverte a békés demonstrálókat.. Amúgy valóban rendet kell tenni, hiszen nonszensz, hogy az állampolgároknak maguknak kell gondoskodniuk a biztonságukról, ám ehhez egy határozott kormányra van szükség. Magyarországon az emberek toleránsak, nem a türelmetlenség jellemzi a többséget” – fogalmazott Nógrádi László.

A Zalai Hírlap azon felvetésére, hogy a jobboldali pártok hallgatólagos támogatása bátorítja a szélsőségeseket Nógrádi László kifejtette: nincs olyan, hogy hallgatólagos támogatás. Egyszerűen nem szabad a bolhából elefántot csinálni, hiszen éppen az vált ki reakciókat és ellenreakciókat, ha nem súlyukhoz mérten viszonyulunk e jelenségekhez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!