Védje meg a kormány a csődhelyzettől a családokat!

A miniszterelnök válságkezelés címén tett, fűnyíró elven működő megszorító intézkedései nem érinthetik, és nem veszélyeztethetik a jövőnket. A kutatásfejlesztés, az oktatás, és a családpolitika olyan „utcák”, ahová behajtani tilos táblát kellene kitenni, hogy megóvjuk e területeket a miniszterelnök fűnyírójától – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt és az Országgyűlés alelnöke napirend előtti felszólalásában.

A család intézménye korunkban törékennyé, sérülékennyé vált , s napjainkban a pótolhatatlan családi közösséget sokféle veszély fenyegeti. Veszély fenyegeti az eszmék-, és a kormányzati intézkedések oldaláról – mondta Harrach Péter.

Az eszmei fenyegetettséget illetően a kereszténydemokrata politikus szólt az úgynevezett gender ideológiáról, amely azt hirdeti, hogy a biológiai nemünk csupán elméleti konstrukció, a társadalmi nem az igazi, amely – függetlenül attól, hogy férfinak vagy nőnek születettünk – szabadon választható.

Harrach Péter hangsúlyozta a KDNP határozott álláspontja, hogy az ember férfinak vagy nőnek születik, és egy férfi és nő találkozása nem csupán biológiai, hanem szellemei lelki élmények sokaságát jelenti. Két ember kapcsolatát az egyik legemberibb elem, az egymás és a közös gyermekek iránt érzett felelősség vállalása változtatja családdá.

A család, mivel a gyermek e közösségben nő egészséges felnőtté, védelmet érdemel – közölte a KDNP frakcióvezető-helyettese.

„Ha megnézzük az utóbbi időszak kormányzati intézkedéseit, akkor azt látjuk, hogy jövőnket veszélyeztetető, a családokat gyengítő intézkedéseket hajt végre a kormány” – jelentette ki.

Harrach Péter a konkrét intézkedésekről szólva elsőként az otthonteremtési támogatás megvonását említette, amely a fiatal párok házasságkötési szándékát akadályozza, a gyes és a gyed visszafogása pedig az otthon, gyermekük mellett maradó anyák helyzetét nehezíti. Megjegyezte, hogy a gyes és a gyed idejének lerövidítése – a szocialisták propagandájával ellentétben – nem segíti a gyermeküket nevelő anyák visszatérését a munkaerőpiacra. Mint mondta, az áfa emelése, a családi pótlék is a családokat veszélyeztetető intézkedések körébe tartozik.

Az Orbán-kormány szociális és családügyi minisztere emlékeztetett rá, hogy az MSZP-kormány már a megszorítások bevezetése előtt elhibázott intézkedéseivel tönkretette a korábban jól működő családtámogatási rendszert. Cáfolva a szocialisták gyakran elhangzó vádját, miszerint a Fidesz-kormány nem emelte a családi pótlékot kijelentette: a polgári kormány a gyermekek után járó adókedvezmény bevezetésével gyakorlatilag megduplázta a támogatás összegét.

A Kereszténydemokrata Néppárt megítélése szerint a kormány támogatás helyett egyre nehezebb élethelyzetek elé állítja a családokat, és nem nyújt kellő segítséget a krízisbe jutottaknak. Ezért a KDNP a családok csődvédelméről szóló határozati javaslatot nyújtott be, amely biztosítaná, hogy a családok megőrizhessék otthonaikat, megakadályozná a családok lecsúszását, szétszakadását – mondta Harrach Péter végezetül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!