Védjük meg gyermekeinket

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöksége megdöbbenéssel áll a hétvégi, három áldozatot követelő diszkótragédia előtt, és közleményben fejezték ki együttérzésüket az áldozatok szüleinek és hozzátartozóinak mély fájdalmában.A NOE egy másik közleményben támogatásáról biztosította az új médiatörvényt, mert a jogszabály alapján biztosítható a gyermekek és a családok védelme.

Az elmúlt években a fiatalkorúak a hétvégi szórakozások kapcsán mind több veszélynek voltak kitéve, mindenekelőtt az alkohol- és kábítószer- fogyasztás, valamint a közúti közlekedés terén. A szervezet szerint a helytelen szórakozási szokások és az ennek teret engedő jogi és társadalmi környezet közvetve számos fiatal halálát okozta. Mindez meggyőződésük szerint indokolja a törvényi szabályozás szórakozóhelyekre, a gyermek- és fiatalkorúakra vonatkozó részének áttekintését és szigorítását, az ország drogstratégiájának felülvizsgálatát. A NOE elnöksége ezért kéri a Kormányt és az illetékes hatóságokat, hogy a szabályozás és az ellenőrzés terén tegyenek meg mindent családjaink, gyermekeink és minden fiatalkorú védelmében.

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. A történtek miatt öt embert vett őrizetbe a rendőrség, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

+

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatja az új médiatörvényt, mert a jogszabály alapján biztosítható a gyermekek és a családok védelme. A NOE emlékeztetett arra: a kiskorúak nagy része naponta több órát tölt televíziózással és internetezéssel, ami jelentősen növeli a médiaszabályozásban dolgozók felelősségét és szükségessé teszi, hogy az kiterjedjen az internetre is.

A nagycsaládosok egyesülete számára fontos, hogy az új médiatörvény a televízióban és a rádióban megtiltja olyan médiatartalmak közzétételét, amelyek súlyosan károsíthatják a kiskorúak szellemi, lelki, erkölcsi vagy fizikai fejlődését - különös tekintettel a pornográfiára vagy szélsőséges erőszakra -, valamint azokat a műsorokat, amelyek a hat éven aluli nézőben félelmet kelthetnek, illetve amelyeket a kicsik a koruknál fogva nem érthetnek.
    
A szervezet a jogszabály pozitívumai közé sorolta, hogy kimondja: a hirdetések közvetlenül nem szólíthatnak fel kiskorúakat valamely áru, szolgáltatás megvásárlására, igénybevételére, és arra sem szólíthatják fel a kiskorúakat, hogy rábeszéljék szüleiket a reklámozott termék megvásárlására.

A NOE fontosnak tartja, hogy a sajtószabadság gyakorlása nem sértheti a közerkölcsöt, nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, és kimondja, hogy a közszolgálati médiaszolgáltatás célja a házasság és a család értékének tiszteletben tartása, a nemzeti, családi, etnikai és vallási közösségek megőrzése, megerősítése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!