Vereség esetén lemondatnák Bajnait

Saját szavazóinak mozgósítása érdekében végül minden párt elismerte, hogy van belpolitikai tétje az EP-választásnak – s ezt valószínűsítik az európai példák is. A magyar választók többsége úgy gondolja: az MSZP veresége esetén Bajnai Gordonnak le kell vonnia a következményeket. Ám a vasárnapi eredmények a többi párt esetében is meghatározhatják a következő egy év politikai stratégiáját – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint Bajnainak le kell mondania, ha az MSZP elveszti az EP-választást – a Nézőpont Intézet legfrissebb, június 2-3. között zajlott 1000 fős, reprezentatív országos közvélemény-kutatása szerint. Ezzel szemben a választók csupán 35 százaléka gondolja, hogy a kormányfőnek a szocialisták vereségének hatására is maradnia kellene, 8 százalék pedig nem tudta eldönteni a kérdést. Különösen a 30-44 évesek és a vidéken élők gondolják úgy jelentős arányban, hogy Bajnainak távoznia kell a kormány éléről abban az esetben, ha az MSZP vereséget szenved a június 7-i EP-választáson.

Az eredmények alapján várható, hogy jelentős „értelmezési csata“ alakul ki majd arról, mi számít vereségnek vagy „relatív“ győzelemnek. Ha azok kerülnek többségbe, akik szerint az MSZP a lehetőségeihez képest alulteljesített, a Bajnai Gordon mögötti szükségkoalíció is meginoghat.

Az előrehozott választások esélye továbbra is magas: a megkérdezettek 58 százaléka választotta ezt a lehetőséget, s csak 33 százalékuk állt ki a kormányzati ciklus kitöltése mellett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!