Veszélyes a rasszizmusból politikai tőkét kovácsolni

Veszélyes dolog játszani a rasszizmussal, nagyon veszélyes egyszer azt mondani, hogy nincs cigány elkövető és cigány áldozat, máskor meg azt mondani van cigány elkövető és cigány áldozat. Nem politikai tőkét kell kovácsolni a rasszizmusból, és nem félelmet kell generálni az emberekben – jelentette ki Simcskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője az igazságügyi és rendészeti azon – napirend előtti felszólalásában tett – ígéretére reagálva, amely szerint a rendőrség kézre fogja keríteni a romák elleni támadások tetteseit.

Draskovics Tibor folyamatosan csak beszél, sajnálkozik, ígérget, és találgat, vagy tettek helyett a közös felelősségvállalásról szónokol. De az elmúlt időszak bűnügyeiben a rendőrségi eredménytelenség önmagáért beszél, Draskovics Tibort és a miniszter személyén túl a rendőrség munkáját is minősíti – jelentette ki Simicskó István.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke emlékeztette a minisztert arra, hogy egy 45 ezer fős testületet irányít, amely testületnek törvény írja elő feladatait. A közbiztonság a közrend védelme, a bűncselekmények felderítése, megelőzése – sorolta a rendvédelmi szervek tennivalóit a politikus.

Simicskó István, arra is felhívta a rendészeti miniszter figyelmét, hogy két olyan kormányprogramot is elfogadott az őt miniszterré választó párt  – az Új Magyarország-, valamint az Új rend programot – amelyben a magyar állampolgároknak félelem mentes életet ígértek.

„Na ez az, ami ma nincs Magyarországon, s ebben jelentős szerepe van Draskovics miniszter úrnak” – jegyezte meg a képviselő. Hozzátette, az adófizetők pénzéből 207 millió forintot fordít az ország arra, hogy az állam megvédelmezze polgárait, biztosítsa a közrendet és a nyugalmat.

Simicskó István amintegy mellékesen azt kérdezte a minisztertől, hol tart a Teve utcai rendőrpalota elleni támadás felderítése, tudják-e kik voltak az elkövetők, s arra is kíváncsi volt, hogy áll a rendőrség – 2006-os választások előtt állítólagosan – robbantással fenyegető szlovák terroristák kézre kerítésével.

„Nagyon veszélyes dolog a rasszizmussal játszani. nagyon veszélyes egyszer azt mondani, hogy nincs cigány elkövető és cigány áldozat, máskor meg azt mondani, van cigány elkövető és cigány áldozat. El kell dönteni, hogy önök játszani akarnak a rasszizmussal vagy tenni akarnak ellene! Nem politikai tőkét kell kovácsolni a rasszizmusból, és nem félelmet kell generálni az emberekben” – hangsúlyozta a politikus.

A Kereszténydemokrata Néppárt számára minden ember, akár cigány, akár magyar egyformán fontos. Fontos számunkra  a jó Isten által teremtett világ, és fontos a benne lévő értékek védelme, ezért arra kérjük a rendészeti minisztert, hogy végezze a dolgát tisztességesen – mondta felszólalásának végén Simicskó István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!