Vissza kell szerezni az országot a Reménytelenség betéti társaságtól!

„Magyarországot vissza kell szerezni a Reménytelenség betéti társaságtól, azoktól, akik az országot magánvállalatként kezelték, és csődbe vitték. Vissza kell követelni az országot azoktól, akik eddig csak hasznot húztak belőle, vagyis a kartellezőktől, a gyárakat, földeket, üdülőket eltulajdonító, adatokat hamisító, sikerdíjakat sikkasztó, az ország vagyonát, az emberek pénzét elzuschlagosító, szélhámos üzletemberektől”– mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt európai választási programalkotó vitasorozatának mai  konferenciáján.

A Fidesz elnöke közölte: a szavazáson az emberek egy egyszerű mondatot mondhatnak el az ország hatalmat gyakorló vezetőinek: „Elég volt!”. A pártelnök arra biztatta az embereket, ha valóban elég volt, szavazzanak június 7-én.

Orbán Viktor több mint félórás előadásában hosszan beszélt a most megalakult kormányról, és úgy vélte, a régi-új, MSZP-SZDSZ-koalíció az „összeomlás koalíciója lesz”, amely elvezethet az ország pénzügyi és szociális összeomlásához. Szerinte megszületett a reménytelenség koalíciója – mint fogalmazott –, a „Reménytelenség bt.”, amelyben a beltag lett a kültag, a kültag pedig a beltag, de ettől a társaság maradt az, ami volt.

Véleménye szerint az új kormánynévsor 88 százalékban olyan személyekből áll, akik benne voltak korábbi kormányokban is. „Volt cirkusz, komédia, de ezeken a trükkökön már mindenki átlát: ugyanazok ugyanazt folytatják tovább, amit eddig is csináltak” - mondta. Orbán Viktor kijelentette, az új kormányfő kiszivárgott programja alapján még olyanabb, mint az előző, „gyurcsányi mértékegységben” számolva 120-130 százalék a teljesítménye, mert Gyurcsány Ferenc programja kevesebb megszorítást tartalmazott.

Azzal összefüggésben, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában Ficsor Ádám titokminiszter-jelölt nem kapta meg a többségi támogatást, Orbán Viktor úgy fogalmazott: senki sem gondolhatja komolyan azt, hogy egy 28 éves fiatalember, a korábbi miniszterelnök kabinetfőnöke aspirálhat e posztra. Ennek a kísérletnek véleménye szerint egyetlen értelme van: az, hogy Gyurcsány Ferenc benne lehessen a „régi-új kormányban” az egyik legfontosabb pozíció birtoklásán keresztül.

Szerinte még ennél is rosszabb jel a jövőt illetően, hogy az előző miniszterelnök egy másik közeli munkatársa, kampánytanácsadója szintén ott van a kormányban. Emlékeztetett arra, hogy a 2006-os választási kampány hazugsághadjáratát kampánytanácsadók vezényelték le, és az „őszödi böszmeségre” is ők adtak javaslatot, így – folytatta – „amikor ezeket a levitézlett alakokat ismét a kormányban látjuk, akkor a jövőt illetően sok ok a bizakodásra nincs”.

Orbán Viktor szerint a kormánykoalíció minden megnyilatkozásával azt üzeni az embereknek, hogy Magyarország reménytelen helyzetben van, az igazság azonban az, hogy az MSZP van reménytelen helyzetben, mert a szocialisták összeomlottak az elmúlt hét év kormányzati kudarcainak súlya alatt.

A konferencián részt vevők nagy tapsa közepette kijelentette: „Magyarországot vissza kell szerezni a Reménytelenség betéti társaságtól, azoktól, akik az országot magánvállalatként kezelték, és csődbe vitték. Vissza kell követelni az országot azoktól, akik eddig csak hasznot húztak belőle, vagyis a kartellezőktől, a gyárakat, földeket, üdülőket eltulajdonító, adatokat hamisító, sikerdíjakat sikkasztó, az ország vagyonát, az emberek pénzét elzuschlagosító, szélhámos üzletemberektől”.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy ő maga lát reményt Magyarország számára, szerinte nemzeti alapokon újjá kell építeni Magyarországot, mert aki válságkezeléssel próbálkozik, az tovább ássa az ország sírját.

A pártelnök azt ígérte, hogy ha a Fidesz megkapja az emberek többségének a bizalmát, akkor az első a romeltakarítás lesz, majd a bizalom helyreállítása következik – „amit számonkérésnek neveznek” –, utána pedig meg kell kezdeni az újjáépítést. Szerinte Magyarország legnagyobb problémája nem a pénzügyi egyensúly, hanem az, hogy hiányzik egymillió legális munkahely, és ha ezt nem teremtik meg tíz év vagy még rövidebb idő alatt, akkor a magyar gazdaság bajait nem lehet orvosolni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minimum nyolcszázalékos lesz a gazdasági visszaesés, szemben a mostani miniszterelnök által prognosztizált 5-5,5 százalékos visszaeséssel. „Hát hol él ez az ember, barátaim?” – tette fel a kérdést. A Fidesz elnöke kitért arra is, hogy a jó nemzetpolitika feltétele a bizalom helyreállítása és a nemzeti vagyon. Ezért kijelentette: meg kell üzenni azoknak, aki a még létező nemzeti vagyon eladásán törik a fejüket, hogy ne tegyék, nem jó ötlet. Hangsúlyozta, hogy sem a föld- sem a vízvagyon nem eladó, ezért ne is adják el, mert vissza fogják venni.

A pártelnök erős mezőgazdaságot, erős idegenforgalmat, újjászervezett, hatékony államot, erős szakképzési rendszert és egy vállalkozói forradalmat tartott szükségesnek, ez utóbbival elhárítanák a magas adók, a szürkegazdaság, a bürokrácia és az állam által állított akadályokat. A pénteki konferencia volt az utolsó állomása a Fidesz európai választási programalkotó vitasorozatának, a programot várhatóan májusban mutatják majd be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!