Vissza kell térni a kereszténységből fakadó, alapvető értékekhez

Kalmár Ferenc szerint a jelenleg „katasztrofális” európai demográfiai tendenciákon akkor lehet javítani, ha a társadalom visszatér a kereszténységből fakadó, alapvető, klasszikus értékekhez. A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján utalt az Európa Tanács napokban tárgyalt migrációról szóló jelentésre. Kalmár Ferenc rámutatott: gyakorlatilag egyik ország sem képes Európában reprodukálni magát és 2050-ig 10,5 százalékkal fog csökkenni a munkaképes lakosság aránya.

Eközben a bevándorlók aránya 9-10 százalék közé tehető, s becslések szerint 2050-ig 40-50 millió bevándorlót kell ahhoz befogadni, hogy az intézményrendszert és a gazdaságot a jelenlegi szinten lehessen működtetni.

Ha ez bekövetkezik, újabb 10 százalékkal nőni fog a bevándorlók aránya, amely így eléri a lakosság 20 százalékát. Ennek hatása lesz az európai értékekre, kultúrára egyaránt – jegyezte meg, hozzátéve: erre az európai társadalmat fel kell készíteni. A jelenséggel szerinte az intolerancia, a radikális pártok működése is erősödhet. 

A KDNP-s politikus azt mondta, a jelenség elsősorban nem Magyarországot érinti, de a későbbiekben ez változhat, és a bevándorlási hullám minket is elérhet. Ha a gazdasági fejlődés erőteljesebbé válik és munkaerőtöbbletre lesz szükség, akkor könnyen célországgá válhat Magyarország – jelentette ki.

Kalmár Ferenc szerint a jelenleg katasztrofális európai demográfiai tendenciákon akkor lehet javítani, ha visszatérnek a kereszténységből fakadó, alapvető, klasszikus értékekhez. Kiemelte a család szerepét, és kitért arra is, hogy javítani kell az anyaság elismerésén, erkölcsi, majd gazdasági értelemben egyaránt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!