Forrás: MTI
Hozzávetőleg 300 milliárd forintos pályázati forrást nyit meg az Európai Unió 2020-ig a kis és közepes élelmiszer-feldolgozó vállalkozások fejlesztésére – hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Győrben, a 13. Kenyérfesztiválon és Kézműves Találkozón.
Ez az összeg meghaladja az elmúlt 20 évben erre a célra felhasznált összes támogatást-tette hozzá. Megemlítette, hogy a jobb minőségű alapanyagokból készített, hagyományőrző pékáruk és az újfajta, egészséges péksütemények iránt egyre élénkül a vásárlói érdeklődés, ezért elengedhetetlen a gyártási technológia korszerűsítése és gazdaságosabbá tétele.
Nagy István emlékeztetett arra, hogy a minisztérium a szakmával együtt kidolgozta és a Magyar Élelmiszerkönyvben 2012 közepén megjelentette a különleges minőségű sütőipari termékekre vonatkozó irányelvet.