4330 ember lépte át illegálisan a határt szombaton

Forrás: MTI

A rendőrség 4330 emberrel szemben intézkedett tiltott határátlépés miatt szombaton.

Balázs László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője a rendőrség és a bevándorlási hivatal sajtótájékoztatóján elmondta: eddig 186 ezer 50 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt, közülük 4330-cal szemben szombaton. Éjféltől vasárnap reggel 8 óráig 1604-en lépték át jogellenesen a magyar államhatárt.

A hatóságok ebben az évben 1088 embercsempésszel szemben jártak el.

Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal helyettes főigazgatója elmondta: a menekültügyi hatóság ebben az évben eddig 168 622 menedékkérelmet regisztrált, szombaton a regisztrációk száma 2547 volt, vasárnap reggel 6 óráig 578 menekültügyi kérelmet rögzítettek. A befogadó intézményekben 2034 migráns tartózkodik, az intézményekben mindenhol rend van.

Makula György, az ORFK kommunikációs szolgálatának főosztályvezető-helyettese cáfolta azt a hírt, hogy akadozna a rendőrök ellátása a déli határon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!