Aradszki András: Fontos megemlékezni Klebelsberg Kunóról és Jókai Mórról

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője a 2025-ös Klebelsberg Kunó- és Jókai Mór-emlékévről szóló határozati javaslatok megtárgyalásán szerdán a parlamentben hangsúlyozta: nagyon fontos országos és nemzeti szinten is megemlékezni e két jelentős személyiségről, akiknek egyike az irodalom, míg a másik a tudomány és az oktatásszervezés terén alkotott maradandót.

kdnp.hu - MTI

Arról beszélt:

Jókai tudta követni a XIX. század gazdasági, történelmi, gazdasági folyamatait, pontos jellem- és helyzetképrajzolással ismertetve meg a későbbi nemzedékeket kora valóságával. Hozzátette: fontos újra megtalálni az ősforrást, a magyar irodalmat, amely gondolataink gazdagságát közvetíti korunk emberei felé is.”

Klebelsberg Kunóról szólva megemlítette, a népiskolai rendszerben a legszegényebbek is lehetőséget kaptak arra, hogy a felsőoktatásig jussanak, hozzátéve, az egykori kultuszminiszter

oktatási intézményeket, hagyományokat, egyetemeket mentett meg az utókor számára, új tudományos központokat hozva létre a trianoni döntés után.”
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!