Földi László: Mit tesz a kormány a szakképzésben dolgozók béremelése érdekében?

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt hétfőn interpellációjában, a parlamentben, hogy a kormány az elmúlt években számos intézkedést tett a szakképzés megújításának érdekében. A képzési kínálatot a munkaerő-piaci igényekhez igazította, életszerűbbé tette a képzési formákat, bevezette a duális képzést, létrehozta a szakképzési centrumokat, a szakképzésben tanulók ösztöndíjrendszerét, valamint komoly lépéseket tett a digitalizáció irányába is.

kdnp.hu - MTI

Szakmunkásaink magyarországi és nemzetközi eredményei arról tanúskodnak, hogy kiváló pedagógusok, oktatók, szakemberek végzik a felkészítésüket, ezért azt kérdezte: mit tesz a kormány a szakképzésben dolgozók béremelése érdekében?

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladatának a tudásalapú gazdaság megteremtését, amellyel az ország versenyképességének növelését szeretnék elérni.

Felidézte: a két lépcsőben megvalósult bérfejlesztés éves szinten összesen 15 százalékos emelést jelentett 2023-ban, majd 2024-től minden szakképzésben dolgozó oktató átlagosan 32,2 százalékos béremelést kapott.

Az oktatói bérek a szakképzésben 2020-tól tulajdonképpen megduplázódtak – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!