Hollik István: A veszélyhelyzet meghosszabbításról szóló javaslat lehetőséget ad a gyors reagálásra

Hollik István, a KDNP vezérszónoka szerdán a parlamentben úgy fogalmazott: meglepetés lett volna, ha Gyurcsány Ferenc pártja támogatja a javaslatot. „Az ember azon sem csodálkozik, hogy Gyurcsány Ferenc pártja azt, hogy a szomszédban háború van, Ukrajnából csak Magyarországon keresztül több mint egymillióan menekültek el, nem tekinti veszélyhelyzetnek” – mutatott rá. Hozzátette: a DK „politikai buborékjában” nyilván ez a helyzet.

kdnp.hu - MTI

Idézte az Európai Tanács elnökének előző napi nyilatkozatát, miszerint ideje, hogy Európa felkészüljön a háborúra és át kell állni a hadigazdaságra. A KDNP-s felszólaló feltette a kérdést a DK politikusának, Arató Gergelynek: szerinte, amikor európai politikusok hadigazdaságról beszélnek és arról, hogy részes félként fel kell készülni a háborúra, a veszélyhelyzet és a jogi lépések nem indokoltak?

Hollik István azt mondta,

a háború fenyegetést jelent Magyarország számára és a veszélyhelyzet arra ad lehetőséget, hogy a kormány a rendkívüli helyzetben gyorsan tudjon reagálni. Semmilyen jog nem szűnik meg”

– jelentette ki.

Arra a felvetésre, hogy a kormány ne akarna alkotmányos módon kormányozni, azt mondta: „jobb lenne, ha csendben maradnának”. Felidézte, 2006-ban Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy az embereknek nem mondták el az igazságot az ország valós állapotáról, hazudtak nekik, de ezt követően a kormányfő mégsem mondott le.

Mi ez, ha nem az alkotmányos rend megcsúfolása?”

– kérdezte Hollik István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!