Vilimsky: Orbán Viktor Európa hőse

Az a legfontosabb, hogy megvédjük a saját társadalmunkat és ez egyben a mi politikai feladatunk is - mondta Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő szombaton Bécsben a közszolgálati médiának.

kdnp.hu – magyarhirlap.hu

A politikus Orbán Viktort az Európai Parlamentben hősnek nevezte, s azért állt ki mellette, mert az Európai Néppárt tagjai, de a szocialisták, a liberálisok és a zöldek is nagyon kritikusan viszonyultak hozzá, kis híján úgy beszéltek róla, mintha közellenség lenne, aki megsérti az európai jogokat és szabályokat.

„Én akkor azt mondtam, ez nem így van. Orbán Viktor Európa hőse, mert ő volt az, aki 2015-ben, amikor minden lehetséges szabályt megszegtek, főként Schengent, a határainkat nem védték meg, ő mindezt megtette, megvédte a határokat, és azóta is folyamatosan felhívja a figyelmet a szabályozatlan bevándorlás veszélyeire" - emelte ki, azzal együtt, hogy támogatja azt is, a magyaroknak joguk legyen eldönteni, hogy Magyarországon a politikai döntéshozók határozzák meg, ki léphet be az országba, és ki nem.

A teljes cikk olvasható itt