Egyházi iskolák uniós támogatás nélkül

Nem értik a Magyar Hírlap által megkérdezett egyházi iskolák, miért maradtak ki a felújításra és fejlesztésre kiírt uniós pályázati pénzek osztásából. Mindössze öt felekezeti intézmény kapott pénzt a hetvenöt milliárd forintos keretből. Hoffmann Rózsa, a Kereszténydemokrata Néppárt szakpolitikusa felháborítónak tartja a kormány irracionális pénzosztási gyakorlatát.

Papp Kornél református oktatási szakértő a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy természetesen senkitől sem sajnálják az egyházi intézmények a fejlesztési támogatást, azonban a döntéshozók az esélyegyenlőségnek még a látszatát sem tartották fontosnak betartani. Furcsállja, hogy „A projekt keretében létrehozott fejlesztés fenntartása pénzügyi szempontból mennyire biztosított?" értékelési szempontra általában a felekezeti iskoláknak miért nulla pontot ítélt az illetékes döntőbizottság, miközben folyamatosan arról hallani a kormányzati propagandában, hogy ezek finanszírozása biztonságosabb, mivel állami forrásokból gazdálkodhatnak.

Hoffmann Rózsa szerint felháborító, egyúttal irracionális a kormányzat gyakorlata. A kereszténydemokrata politikus a lapnak elmondta: az egyházak a rendszerváltás után rendkívül lepusztult épületeket kaptak vissza az államtól, ezekben kellett megkezdeniük az oktatást, amelyet – a felmérések szerint – kiválóan teljesítenek, miközben a drága felújításokra nincsen elég forrásuk. „A kormánynak is érdeke lenne, hogy támogassa ezeket az iskolákat, hiszen bizonyítottan magas színvonalú oktatást nyújtanak. Ezzel szemben pont az ellenkezője történik, ami lehet, parlament oktatási bizottságának tagja.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!