IKSZ: a kormány kiemelten kezeli a sport támogatását

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli, hogy a sport támogatása, a versenysport-finanszírozás átalakításán és a tömegsport népszerűsítésén túl az egyes ágazati jogszabályokban is megjelenik. Stágel Bence, az IKSZ elnöke és Vasas Gyula, a szervezet sport munkacsoportjának vezetője ezt annak kapcsán közölte, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta a kormánytisztviselők összeférhetetlenségére vonatkozó szabályozás módosítását.

Az ifjúsági szervezet kezdeményezésére született módosítás értelmében a vezetői munkakört betöltő kormánytisztviselő a munkáltatói jogkör gyakorlójának az előzetes engedélye alapján a jövőben elláthat majd edzői, versenybírói, játékvezetői tevékenységet.

Emlékeztettek, a korábban edzői, versenybírói és játékvezetői tevékenységet folytató kormánytisztviselők újra lehetőséget kapnak arra, hogy a közigazgatásban végzett munkájuk mellett elláthassák a sportban betöltött szerepüket is.

Az IKSZ üdvözli, hogy a kormányzat kiemelt céljának tekinti a magyar sport támogatását. Mint felidézték, korábban döntés született az öt látványsportág – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong – átalakuló támogatásáról.

Ennek alapján a társasági adó jóváírásából származó támogatások összege a várakozások szerint akár 20 milliárd forinttal is nőhet – mutattak rá a kereszténydemokrata politikusok.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!