Kiosztották a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjakat

Diós Judit, az MR1-Kossuth rádió munkatársa és Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap újságírója kapta az idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elismerését Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a testület elnöke adta át pénteken Budapesten, a Központi Papnevelő Intézet dísztermében.

Az elektronikus sajtó kategóriában díjazott Diós Judit, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagja a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett szociológusi és újságírói diplomát, a Magyar Rádió Krónika című műsorában 2004 óta rendszeresen tudósít egyházi eseményekről, szociális ügyekről.

Kacsoh Dániel, aki az írott sajtó kategóriában nyerte el a beérkezett jelölések alapján az elismerést, a Károli Gáspár Református Egyetemen tanult történelem-kommunikáció szakon. A Magyar Hírlaphoz 2007-ben került. Újságíróként kiemelt céljának tekinti a történelmi keresztény felekezetekkel kapcsolatos hírek, az egyházak üzenetének hiteles megjelenítését a világi médiában.

A püspöki konferencia 2001-ben hozta létre a díjat, a nyertesek egy éven át havi bruttó 50 ezer forintot kapnak. Szalézi Szent Ferencet (1567-1622) XI. Piusz pápa 1923-ban jelölte ki az újságírók védőszentjének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!