Megoldandó gondok, megválaszolandó kérdések

Sokadik válságtanácskozáson vannak túl, de a magyar társadalom az őt leginkább foglalkoztató kérdésekre még mindig nem kapott választ – jelentette ki Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP Népjóléti kabinetjének vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

A gyors döntést igénylő kérdések sorában a kereszténydemokrata politikus elsőként az energiaár-robbanást említette, amelynek következtében folyamatosan nőnek a lakosság és a gazdasági élet szereplőinek terhei, de mint mondta a drasztikus áremelkedés hatásainak tompítására szolgáló kormányzati intézkedések eddig elmaradtak.

Soltész Miklós választ vár a szocialistáktól és a kormányzattól arra: támogatják-e ősszel a parlamentben a távhő áfájának- 20 százalékról öt százalékra történő - tizenöt százalékos csökkentéséről szóló Fidesz–KDNP javaslatot? Felmérte-e a kormány, hogyan fogja érinteni az embereket a július 1-től 9,9 százalékos gázáremelés? Miért emelik ennél is magasabb, 15,4 százalékos mértékkel az ártámogatásban részesülő, legelesettebb, legnehezebb sorsú fogyasztók esetében a gáz árát?

A képviselő nyílt beszédre szólította fel a kormányt a családtámogatási rendszer bejelentett átalakítását illetően. Soltész Miklós szerint ugyanis a változtatási szándékon túl, semmilyen információja nincs a pártoknak és a társadalomnak arra vonatkozóan, hogy mit kíván tenni a kormány a GYES-sel és a GYED-del. A politikus ezt azért tartja rendkívül aggályosnak, mert az eddigi tapasztalatok alapján, ha Gyurcsány Ferenc reformokról beszélt, akkor annak a vége mindig megszorítás, pénzelvonás, leépítés lett.

Soltész Miklós egyszerű igen, nem választ vár a hatalmon lévőktől arra, hogy a GYES és a GYED átalakítása szűkítéssel fog járni, avagy sem. A képviselő aggodalommal fogadta a kormányfő azon bejelentését, hogy csökkenteni kell az adókedvezményeket. Mint mondta, az emberek többsége az adórendszer átalakításától azt várja, hogy az adózás jelenlegi családellenes szabályai családbarát irányba mozduljanak el, ám a kormány eddig kiszivárogtatott elképzelései nem erre utalnak.

Amikor Gyurcsány Ferenc problémákat vet fel, rendszerint nem a társadalom egészét sújtó gondokra keres gyógyírt, hanem egy marginális csoport problémáira kínál részmegoldásokat. Így nem lehet átalakítani sem a szociális- sem a családtámogatási rendszert, így nem lehet kormányozni az országot – mondta a képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!