Rétvári Bence rendőri jelenlétet sürget a „halálsarkon”

Vizsgáltassa ki a főpolgármester, miért történik kéthavonta súlyos vagy halálos baleset az újbudai „halálsarkon”, a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésében, és tegye meg a szükséges lépéseket – kérte Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A két út találkozásánál legutóbb júniusban történt a halálos kimenetelű baleset, amelyben hárman vesztették életüket – közölte az országgyűlési képviselő.

Mint mondta, a további halálos balesetek megelőzése érdekében interpellációt nyújt be, melyben – a kivizsgáláson és a szükséges lépéseken túl – arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy biztosítsa a folyamatos rendőri jelenlétet és a kerékpársávok védelmét a kereszteződés környékén.

Már a biciklisek által csak „puff” – sarokként emlegetett csomópontban, a Karinthy Frigyes úton van egy balra kanyarodást tiltó tábla, annak rendelkezését az autósok megszegik, ez is okozza, hogy sok a baleset – hangoztatta Rétvári Bence, hozzátéve: korábban a rendőrök folyamatosan ellenőriztek itt, akkor csökkent is a balesetek száma.

Baleseti okként említette a képviselő azt is, hogy az autósok az úttestre felfestett biciklisávot sokszor kanyarodó sávnak vagy parkolásra használják, ezzel veszélyeztetve a kétkerekűek közlekedését. Utalt arra, hogy a kereszteződésben több mécses és emléktábla is található – köztük egy biciklis futáré –, ezeket az itt elhunytak emlékére helyezték el.

Rétvári Bence szerint a szakembereknek az itteni közlekedést is figyelembe kellene venniük a Móricz Zsigmond körtér közlekedésének újratervezésénél, ezért azt kéri: a főpolgármester a XI. kerülettel együttműködve hozza meg a döntést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!