Szlovákiában a szélsőség a kormányban is jelen van

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a miniszterelnök által összehívott hétfői ötpárti egyeztetés után közölte: elítélnek minden szélsőséget Szlovákiában és Magyarországon is, azonban nem tehető egyenlőségjel a két ország állampolgárainak bizonyos elfogadhatatlan megnyilvánulásai közé.

Az, hogy egy futballmeccsen szélsőséges megnyilvánulások vannak, az egy dolog, hogy szélsőséges egyenruhában emberek odamennek, egy dolog, de Szlovákia esetében a szélsőség nem csak a parlamentben, hanem a kormányban is jelen van, Slota úr személyében – mondta a kereszténydemokrata politikus, aki szerint a dunaszerdahelyi rendőri brutalitás a szlovák állami politikának a része. 

Mint mondta, nincs az a kormány, ami meg tudja tiltani azt, hogy 50-100 ember odamenjen Szlovákiába valamilyen egyenruhában és masírozzon, azonban Szlovákia esetében nem az történt, hogy hasonló egyenruhában szlovák fiatalemberek jöttek Magyarországra, hanem a szlovák rendőrség viselkedett brutálisan. Semjén Zsolt szerint ebben egyetértés van a pártok között, ezért ezt a különbséget mindenkinek ki kell domborítania azon a nemzetközi fórumon, ahová beágyazottsága van. A KDNP elnöke hozzátette: készek arra, hogy a saját politikai családjukban mindent megtegyenek ennek a tudatosítására, a miniszterelnököt pedig arra kérte, hogy az európai szocialista szervezeteknél tegyen lépéseket.    

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője újságírónak azt mondta: ne felejtsük el, hogy míg Magyarország esetében a szélsőségesek, a jogszabálysértők esetleg magukról megfeledkezett futballszurkolók, vagy éppen egyéb szélsőséges szervezet tagjai, addig Szlovákiában a szélsőséges szervezetek a kormányzati politika részét képezik.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke szintén alapvető különbségnek nevezte, hogy a magyar parlamentben nincsenek szélsőséges pártok, szélsőséges politikai erők. Kérdésre válaszolva Fodor Gábor azt mondta, hogy lát esélyt egy közös parlamenti nyilatkozat elfogadására.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője elképzelhetőnek tartotta, hogy közös nyilatkozat tesznek, vagy parlamenti határozati javaslatot készítenek elő a pártok.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!