Dr. Simicskó István: Alapvető európai értéket vesz semmibe a román képviselőház

A román képviselőház másodszor is megszavazta a június 4-ét ünnepnappá nyilvánító Trianon-törvényt. Ez a döntés nemcsak a külhoni testvéreinknek, de az egész magyar nemzetnek sértést jelent.

A KDNP álláspontja szerint a történelmi sebek begyógyításán, a kulturális különbözőségek elfogadásán és az egymás közötti hidak építésén kellene dolgozni ahelyett, hogy újabb sebeket okozunk. Ezért is elszomorító és felháborító a román képviselőház döntése. A XXI. században minden európai állam részéről alapvető elvárás a nemzetiségekkel szembeni emberséges, toleráns magatartás tanúsítása. Ezt az alapvető európai értéket veszi semmibe a román képviselőház. A KDNP számára továbbra is elsődleges marad a külhoni magyarok védelme.

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője

 

A témával kapcsolatban további részletek itt olvashatók.

 

 

(Nyitókép:123RF)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!