Egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően

Egyre többen férhetnek hozzá a diplomához, hiszen egyre kevésbé jelentenek akadályt az anyagi nehézségek például a Diákhitel 2-nek köszönhetően – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke

Az államtitkár elmondta, jelentős könnyítést jelent a Diákhitel 2, hiszen kamatmentesen, egy „ingyen hitellel” finanszírozhatják tanulmányaikat a diákok. 

Hozzátette, a mindenkori minimálbér egyharmadáig, ami jelenleg körülbelül 27 ezer forint, a munkáltató fizetheti ki a Diákhitel 2-őt. Ha a diák olyan képzettséget szerez, amire valóban van igény, akkor számíthat arra, hogy a munkáltató átvállalja a törlesztést. 

Elmondta azt is, a kormány 40-ről 45 évre emelte a Diákhitel igénylésének korhatárát, ugyanakkor megnőtt a Diákhitel 1, vagyis a szabadon felhasználható kölcsön összege havi 50 ezerről 70 ezer forintra.

Rétvári Bence hozzátette, külföldi tanulmányút során a fenti összeg megduplázódik, így havonta 140 ezer forintot lehet felvenni.

Emlékeztetett, a kormány megemelte a szociális ösztöndíjak mértékét, így a teljes keret 4,2 milliárdról 6,2 milliárd forintra nőtt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!