Felszentelték a megújult, Dunakeszi-Alag-i Szent Imre Plébániatemplomot

Nyolcvan évvel ezelőtt készült el a Dunakeszi-Alag-i Szent Imre Plébániatemplom, amelynek felszentelése a II. világháború miatt elmaradt. Magyarország Kormánya támogatásával most megtörtént a templom időközben indokolttá vált teljes belső felújítása.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Dunakeszi-Alag-i Szent Imre Plébániatemplom felszentelésén (Dunakeszi, 2019.07.07. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az igényesen megújult római katolikus templom szentelésére püspöki liturgia keretében kerül sor, amelyet követően beszédet mond Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész MiklósA megújult Dunakeszi-Alag-i Szent Imre Plébániatemplom felszentelése (Dunakeszi, 2019.07.07. KDNP fotó: Váli Miklós)

Még több fotó a képgalériában itt >>>

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!