Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség : Európa jövője a mi jövőnk!

„Mi, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai azt valljuk, hogy a fiataloknak kell alakítania, formálnia Európa jövőjét” – áll az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyilatkozatában.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Küldöttgyűlése, az elnöki asztalnál (középen) Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ elnöke

Mint írják, „rendkívüli módon felháborít és dühít minket, hogy a mi jövőnkről, olyan fontos kérdésekben, amik évtizedekre, évszázadokra meghatározzák kontinensünk életét, helyettünk, a fejünk felett, zárt ajtók mögött döntenek szűk látókörű, birodalmakat vizionáló bürokraták és kizárólag a saját érdekükre gondoló, liberális vágyálmokat kergető hivatalnokok.”

A nyilatkozatban kiemelik, hogy a „mi sorsunkról nekünk kell döntenünk”.

„Nekünk, kereszténydemokrata fiataloknak óriási felelősségünk van abban, hogy ne engedjük, hogy elvegyék tőlünk ezt a jogot, hanem küzdjünk saját céljainkért, érdekeinkért és értékeinkért” – hangsúlyozzák. Úgy vélik, hogy a „jelenlegi brüsszeli politikai elit szívesen megmondaná kikkel éljünk együtt, mit kellene, hogy gondoljunk”, „ezzel szemben mi úgy gondoljuk, hogy senki nem tudhatja jobban, mint mi, fiatalok, hogy mi miképpen szeretnénk élni az elkövetkezendő évtizedekben.”

A nyilatkozat kifejti, hogy a kereszténydemokrata fiatalok világos célokat fogalmaznak meg Európa jövőjére vonatkozóan és hisznek abban, hogy „Európa a jövőben csak úgy lehet erős, ha erős nemzetek együttműködésére épül, akik tisztelettel fordulnak egymás felé, így elutasítjuk a liberális európai birodalomról szóló lázálmokat.”

Az ifjú kereszténydemokraták elutasítják a nemek összemosását, a család relativizálását, a keresztény szimbólumok üldözését és az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak szűkítését.

Azt szeretnék, ha „Európa visszatalálna keresztény gyökereihez és nem adná fel azokat az értékeket, amik szabaddá és naggyá tették történelme során, a keresztény kultúrát, a munka becsületét, a haza és a család szeretetét.”

„Szeretnénk, ha a brüsszeli elit a bevándorlók helyett az európai fiatalok kihívásaival foglalkozna: vállalkozóvá válás, családalapítás, ösztöndíj-rendszerek, közösségek támogatása” – fejtik ki.

„Mi, kereszténydemokrata fiatalok éppen ezért támogatjuk és mindenben segíteni fogjuk Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontjának megvalósítását. Szerezzük vissza Európa jövőjét!” – zárja nyilatkozatát  Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!