Különleges országházi látogatás

A „Lehetetlen nincs!” - országos rajz- és kisfilm verseny győzteseit fogadta Harrach Péter frakcióvezető az Országházban. A nevelőszülőknél vagy lakóotthoni gondoskodásban élő gyerekek, fiatalok és nevelőik egy különleges országházi látogatásra érkeztek.

 

A szociális ügyekért felelős államtitkárság kezdeményezésére indult el a Befogadlak Nevelőszülői Program, amelyet a kezdetektől fogva támogatásáról biztosított a kereszténydemokrata frakció. A Fülöp Attila vezetésével működő államtitkárság országjáró rendezvényeken népszerűsítette a nevelőszülői hivatást, amelyhez Harrach Péter is örömmel csatlakozott, hiszen a program kiemelt célja, hogy a gyermekek az állami intézmények helyett szerető családokban nőjenek fel.

A gyermekvédelemben élők között az álmaikat, terveiket megjelenítő pályázatot hirdettek meg. Az országjárást nagyszabású gála zárta, amelynek ünnepi pillanata volt a képzőművészeti verseny győzteseinek kihirdetése. Harrach Péter a nyerteseknek egy parlamenti látogatást ajánlott fel, amelyre szerdán került sor.

A vendégek közül sokan most először jártak az épületben, és olyan helyekre is bemehettek, ahová csak kevesek jutnak be – megnézték a Vadászterem freskóit és az erkélyről nyíló panorámát is. A közös ebéd után az országházi múzeumban ért véget a találkozó.  

Kép: Váli Miklós /Oláh Gellért

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!