Latorcai Csaba: A KDNP önkormányzati politikusainak feladata a kereszténység védelme

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára is felszólalt a KDNP Önkormányzati Tanácsának csütörtöki konferenciáján a Barankovics István Országgyűlési Irodaházban, Budapesten.

Latorcai Csaba A párt tagjainak szerepe a helyi önkormányzatok életében címmel tartott előadásában hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt nevéből levezethető a KDNP-s önkormányzati tisztségviselők szerepe, hiszen legfontosabb feladatuk a közéletben a kereszténység védelme.

Beszédében kiemelte: az önkormányzati politizálás fontos eleme, hogy valódi problémákra rezonálnak. A baloldal súlyos történelmi hibája, hogy elvi szociális érzékenységük a gyakorlatban nem jelent meg, valójában nem érdekelte és nem is érdekli őket, mi van az emberekkel.

A kereszténydemokrata kormányzás nagy eredménye ugyanakkor, hogy figyelembe veszi az emberek igényeit, szükségleteit, és erre igyekszik válaszit adni.

Példaként említette, hogy 2010-ben az új kormány egymillió új munkahely létrehozását ígérte, melyet meg is valósítottak. De Latorcai Csaba szerint nem elég azt elmagyarázni, hogy a Fidesz–KDNP mit és miért tesz, azt is minden esetben el kell mondani a választóknak, hogy a baloldal mit tett és mit tenne, ha újra hatalomra kerülne.

A KDNP Önkormányzati Tanácsa ülésén

A helyi önkormányzatokban dolgozók figyelmét felhívta arra, hogy a napi szintű találkozások révén partnerséget és együttműködéseket lehet kialakítani a helyi polgárokkal, civil szervezetekkel és a gazdasági élet szereplőivel. „Meg kell erősíteni a kapcsolatokat mindazokkal, akik velünk közös értékrendet vallanak. Közösséget kell vállalnunk az emberekkel!” – hangsúlyozta.

Kiemelte a KDNP közelmúltban meghirdetett és jelenleg is zajló akcióját, mely az útmenti keresztek örökbefogadására, felújítására irányul – ezáltal is kifejezve a keresztek szimbolikus, helyi közösségeket összefogó, azoknak irányt mutató szerepét –, illetve az új keresztek állítását, mellyel a párt a békére törekvését igyekszik kifejezni.

Latorcai Csaba előadása, KDNP ÖT

Két fontos területet is megjelölt a közeljövő helyi feladataként. Az egyik a ma Magyarországon már több mint 65 ezer fővel működő polgárőrségek tevékenységének támogatása, illetve újabb szervezetek létrehozásának ösztönzése. A tény, hogy

hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa, a kormány és a rendőrség erőfeszítései mellett a helyi polgárőr-szervezeteknek is köszönhető

– hangsúlyozta az államtitkár.

Az önkormányzatokban dolgozó kereszténydemokrata képviselők, alpolgármesterek, polgármesterek fontos feladatának nevezte az idősek elmagányosodásának megelőzését és közösségi együttlétük segítését. A KDNP lehetőségeihez mérten támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a szervezett nyugdíjas programok megvalósításához járulnak hozzá. „Az idősek értéket jelentenek társadalmunkban és helyi közösségeinkben, figyeljünk rájuk, támogassuk őket” – zárta előadását Latorcai Csaba.

KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciája

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!