Latorcai Csaba: Több mint ezer új taggal bővült a KDNP az elmúlt évben

Latorcai Csaba parlamenti államtikárral, a Kereszténydemokrata Néppárt ügyvezető alelnökével a párt Önkormányzati Tanácsának kecskeméti ülésén beszélgetett a vasarnap.hu az elmúlt évről, melynek keretében kiemelte, hogy a párt tagsága több, mint ezer fővel bővült 2023-ban. Beszélt arról is, hogy 2019-ben a Fidesz-KDNP megnyerte az önkormányzati választásokat, és hangsúlyozta, hogy várakozásaik szerint 2024-ben a KDNP-nek több polgármestere és képviselője lesz.

Latorcai– A veszélyek korát éljük. Hogy látja az elmúlt esztendőt államtitkárként?

– A 2022-ben elindult orosz-ukrán válság az egész ország életére rányomta a bélyegét. Soha nem látott mértékben ostromolják a migránsok a déli határunkat, és Brüsszel rosszabbnál rosszabb döntéseket hozott, amelyek Európa gazdaságát romba döntötték. Nagyon örülünk annak, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően immáron ismét megindult a reálbér-növekedés, azt követően, hogy korábbi ígéretünkhöz híven egyszámjegyűre csökkentettük az inflációt.

Bár a veszélyek korában élünk, de a kormány intézkedéseinek köszönhetően a magyar emberek biztonságban vannak.

Azt látjuk, hogy azokban az országokban, ahol nincsenek erős kormányok, ott az embereket nem sikerült megvédeni, ott küzdenek a migránsokkal. Egyre több no-go zóna van Európa különböző nagyvárosaiban, ahol a gazdasági helyzet sem javul. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk a magyar emberek védelme tekintetében, de nagyon nagy szükségünk van arra, hogy a magyar emberek ki is álljanak mellettünk, ezért indítottuk a nemzeti konzultációt, hiszen komoly vitánk van Brüsszellel, mind a migrációt, mind a háborút és a gender kérdéseket illetően, mert nem akarjuk, hogy a gyerekeink abban a kultúrában éljenek. Azt akarjuk, hogy aki fiúnak születik, az fiú legyen, aki lánynak születik, az lány legyen. Az apa legyen férfi, az anya nő és szükség van arra, hogy kiálljunk ezen értékek mellett, ahogy arra is, hogy a magyar emberek kifejezzék egyetértésüket a kormánnyal. Nagyon bízunk benne, hogy ez a mostani nemzeti konzultációnál is így fog történni.

 Miképp értékeli a Kereszténydemokrata Néppárt 2023-ban elért eredményeit?

– Az elmúlt egy évben egy nagyon komoly fejlődésen mentünk keresztül.

Nagyon komolyan, tudatosan építkezett a Kereszténydemokrata Néppárt, amelynek eredményeképpen elmondható, hogy több mint ezer új taggal bővültünk.

A jelenlegi nehéz gazdasági és politikai helyzetben ilyen mértékű erősödést egyetlenegy párt sem tudott elérni. Ezért úgy gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk. Ez is azt mutatja, hogy a magyar embereknek fontos a kereszténység, fontos a kereszténydemokrácia, és fontosnak tartják azt, hogy a keresztény Magyarországért történő tenni akarásukat kifejezésre juttassák azzal is, hogy a KDNP aktív tagjai legyenek.

Latorcai– Mit várnak a 2024-es önkormányzati választásoktól?

– A Fidesz-KDNP megnyerte a 2019-es önkormányzati választásokat. Bizakodóak vagyunk, és nagyon reméljük, hogy a 2019-es jó eredményt még fokozni tudjuk. Várakozásaink szerint a Kereszténydemokrata Néppártnak több polgármestere és több önkormányzati képviselője lesz, mint 2019-ben. Ez a cél, ennek a megvalósítását beszéljük meg itt, a KDNP Önkormányzati Tanácsán.

– Ebben az évben indult a Kereszténydemokrata Néppárt által a “Fogadj örökbe egy keresztet” kezdeményezés, aminek egy szimbolikus üzenete is van. Mit jeleznek számunkra 2024-ben a megújult útszéli feszületek?

– Több mint 160-an jelentkeztek, hogy szeretnék az út menti kereszteket megújítani. Ezek a keresztek igazodási pontok és jelek. Keresztény kultúránk jelei és annak a kifejezése, hogy az ott élők fontosnak tartják a kereszténységet, fontosnak tartják azt a kulturális örökséget, ami a kereszténységen nyugszik, ami Magyarországot azzá tette, ami, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált a Kárpát-medencében, és gyarapodtunk és gyarapszunk mind lelkileg, mind szellemileg, mind anyagilag. Most is, a XXI. században. Ezt kell nekünk erősíteni, és ezt fejezik ki a keresztállítások, a keresztmegőrzések, a keresztfelújítások által a helyi közösségek.

– A politikai kommunikáció területén is kiemelten fontos lett (ha nem a legfontosabb) mára az intenzív virtuális jelenlét. Hogyan alkalmazkodnak korunk ezen kihívásához?

– Az év során megújítottuk a KDNP social media felületeit. Minden vármegyében digitális munkatársak segítik a kommunikációnkat, így  tudatosabban tudjuk a helyi híreket, a helyi közösségi eseményeket megjeleníteni, és elindult a KDNP megújult honlapja is. Bízunk benne, hogy egyre több embert tudunk ezeken a felületeken elérni, egyre több hírt tudunk megosztani álláspontunkról a világot és az országot illetően, hogy véleményünk szerint merre kell az országnak haladnia, merre halad a Kereszténydemokrata Néppárt, úgyhogy mindenkit kérek, minél többen keressék fel a www.kdnp.hu címen a megújult honlapunkat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!