Nacsa Lőrinc: Az álhírek terjesztése vált a baloldal elsődleges tevékenységévé

Nacsa Lőrinc (KDNP) az országgyűlésben gratulált a hétvégi, a többi között az erdélyi választásokon nyertes jelölteknek, majd elvtelenséggel vádolta a teljes baloldalt, mert egy „antiszemita, cigányellenes" jelölt mellett kampányolnak Szerencsen.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

Kitért a koronavírus-járvány elleni védekezésre, sikeresnek értékelve az első hullám kezelését, amelyből a baloldal kivonta magát és most ősszel ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerinte az álhírek terjesztése - a tömeges teszteléséről, Szuperkupa-döntőről vagy a kórházak terheltségéről - vált a baloldal elsődleges politikai tevékenységévé. A baloldalra továbbra sem lehet számítani a vírus elleni védekezésben - hangoztatta.
 
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is gratulált az erdélyi választáson nyertes magyar polgármestereknek. Majd azt tette szóvá, hogy szerinte „a Gyurcsány-párt" és a Momentum a határon túli magyarok ellen kampányolt.
    
Beszámolt arról, hogy Magyarország arra használta fel a nyarat, hogy jobban felkészüljön a koronavírus-járvány második hullámára. Rögzítette: a Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollja alapján tesztel Magyarország, vagyis egy igazolt fertőzésre tíz teszt jut. Szerinte a többi között Belgiumban, Svájcban, Franciaországban jóval alacsonyabb a tesztek aránya, mint Magyarországon.
    
Hozzátette: egymillió lakosra vetítve Magyarországon 75-en haltak meg a fertőzésben, ennél rosszabb az arány például Németországban, Kanadában, Írországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban.