"Nem a félelem lelkét adta nekünk Isten" - Szent István-napi ünnep a szegedi kereszténydemokratáknál

Idén augusztus 20-án is megtartották Szent István Népünnepélyüket a szegedi kereszténydemokraták. A szakadó eső miatt ezúttal nem szabadtéren, közvetlenül a Tisza-parton, hanem a Betyárok tanyája menedékében emlékezett első királyunkra és az államalapításra a Kereszténydemokrata Néppárt Szegeden.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető örömének adott hangot a rendkívüli körülményekért - hiszen a rekordaszály közepette végre meghallgatásra találtak az esőért szóló fohászok.

Mm

Szeged országgyűlési képviselője, Mihálffy Béla a korunk emberét sújtó nehézségek ellenére is kitartásra buzdította a jelenlévőket - ehhez erőt adhat a megannyi nehézséget leküzdő, a magyarságot ezáltal megtartó Szent István példája is. Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét - idézte Pál apostolt a KDNP-s honatya.

Mj

Az új kenyeret és az elmaradhatatlan szögedi halászlevet Fazakas Attila, Felsőváros és Móraváros plébánosa áldotta meg.

Augusztus 20, Szeged

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!