Rétvári Bence: Erősíteni kell a fenntarthatósági szemléletváltást

Negyedszer hirdette meg a fenntarthatósági témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén; a témahéten a minisztérium parlamenti államtitkárának ismertetése szerint kétszer annyi intézmény és ötször annyi diák vesz részt, mint négy évvel ezelőtt.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára (b) és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a fenntarthatósági témahét nyitórendezvényén az Országház Delegációs termében 2019. március 18-án (MTI fotó: Illyés Tibor)

A Parlamentben megtartott hétfői nyitórendezvényen Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: idén mintegy 1500 intézmény kapcsolódik be, kétszer annyi, mint négy évvel ezelőtt, és 300 ezer diák vesz részt a programokon, ötször annyi, mint az első témahéten.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a témahét ideje alatt megrendezett TeSzedd! szemétgyűjtési akció során a diákok a gyakorlatban is tapasztalhatják, milyen környezetkárosító hatása van az eldobált hulladékoknak.

A témahét fővédnöke a köztársasági elnök.

A március 18-22. között megrendezett programsorozat kiemelt témája a közlekedés, a víz és a fenntarthatósági törekvések, célja pedig a fenntarthatóság üzenetének széles körű terjesztése iskolai keretek között.

Rétvári BenceRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a fenntarthatósági témahét nyitórendezvényén az Országház Delegációs termében 2019. március 18-án  (MTI fotó: Illyés Tibor)

Rétvári Bence hangsúlyozta: az oktatás 21. századi módja, hogy a lexikális tudáson túl az ismereteket készségszinten is elsajátítják a tanulók az iskolában. Példaként említette a fenntarthatósági témahét mellett a digitális témahetet, valamint a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahetet.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy olyan kormányzati akciók, iskolai és iskolán kívüli, nem megszokott tanulási lehetőségek nyíltak meg, amelyek hozzájárulnak a fiatalok szemléletformálásához és felelős gondolkodásához.

Rétvári Bence megköszönte a programokba bekapcsolódó pedagógusoknak, hogy a tanórai keretekből kilépve innovatív hozzáállással segítik a diákok ismeretszerzését. Kiemelte azt is, hogy az innováció az elmúlt időszakban más területeken is teret kapott a köznevelésben. A tárca törekedett minden olyan innovatív eszköz biztosítására, amely a magyar fiataloknak versenyképes tudást ad – hangsúlyozta az EMMI államtitkára.

Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkára szintén kiemelte a gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetőségét.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!