A magyar kormány békepárti - Semjén Zsolt és Szászfalvi László Nagyatádon tartott választási fórumot

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, Szászfalvi László tartott választási fórumot kedd este a Somogy megyei Nagyatádon.

Semjén Zsolt Nagyatádon

A magyar kormány békepárti, ez következik a kereszténységből és a nemzeti érdekből – mondta Semjén Zsolt az ukrajnai háborúval összefüggésben Nagyatádon kedden. A kereszténydemokrata pártelnök a helyi művelődési házban tartott választási fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a magyar álláspont minden elemében világos és ésszerű:

nem lehetséges, hogy Magyarország belesodródjon ebbe a háborúba, ezért magyar katona, magyar fegyver és Magyarországon keresztül fegyver nem megy a háborúba, továbbá Magyarországról nem indulhat ki támadás másik ország ellen”.

Ez a kárpátaljaiak érdeke is, mert az a fegyverszállítmány, amely átlépi a határt, potenciális célpont – tette hozzá.

Semjén Zsolt kitért arra, hogy az emberélet a legfontosabb, de a gazdasági kérdések között fontos látni: ennek a háborúnak az árát nem fizethetik meg a magyar emberek.

Magyarország ezért mindenben, a szankciókban is együttműködik az Európai Unióval, de fontos számára, hogy ne szenvedjen kárt a gázszállítás és az atomerőmű építése

– közölte. A miniszterelnök-helyettes jelezte, már mintegy 200 ezer kárpátaljai magyar és ukrán jött át a határon Magyarországra. Mindenkiről gondoskodnak, nincs felső korlát, a kormány szorosan együttműködik karitatív szervezetekkel.

Semjén Zsolt köszönetét fejezte ki a magyar társadalomnak a menekültek megsegítése érdekében létrejött összefogásáért, egyúttal arra kérte Márki-Zay Pétert, ne „instrumentalizálja” a kárpátaljai magyarokat. A baloldal kormányfőjelöltjének az az egyébként alaptalan mondata, hogy a kárpátaljai magyarok oroszbarátok, veszélybe sodorhatja őket – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a kárpátaljai magyarok mindig törvénytisztelő ukrán állampolgárok voltak, azok ma is, és magyar nemzetiségűként, sok esetben magyar állampolgárként az unióban természetes kisebbségi, oktatási és nyelvi jogaikkal akarnak élni.

Semjén Zsolt Nagyatádon

A teljes jogú magyar állampolgárságnak köszönhető, hogy sok kárpátaljai magyar férfi ma nem golyófogó ebben a háborúban, korábban át tudott jönni a határon, illetve elő tudta készíteni Magyarországra jövetelét – közölte.

Semjén Zsolt az áprilisi parlamenti választásokról azt mondta: két politikai oldal áll egymással szemben: a keresztény, nemzeti, polgári oldal Orbán Viktor vezetésével, a másikon a kommunistáktól a fasisztákig terjedő konglomerátum, amelynek a valódi vezetője Gyurcsány Ferenc.

Ezt a kommunistáktól a fasisztákig terjedő konglomerátumot egy dolog, az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze, aminek hátterében a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás iránti ellenszenv van”

– közölte.

A politikus úgy vélte, „normális körülmények között” a választások előtt a kormány képviselői az elért eredményekről beszélnek, az ellenzék a jövő víziója tekintetében elmondja, milyen programja van, mit szeretne elérni, de Magyarországon ez másként van. A kormány elmondja, milyen eredményeket ért el, vagyis egyebek mellett szól a 13. havi nyugdíj visszaállításáról, a családosok személyi jövedelemadójának visszaadásáról, a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességéről, a másik oldalon azonban nem jövőkép, hanem a Gyurcsány Ferenc fémjelezte múlt van – jegyezte meg.

Semjén Zsolt Nagyatádon

Semjén Zsolt hozzáfűzte: „láttuk, mit csináltak, láttuk, amint államcsődbe vezették az országot, láttuk, amikor a gazdaságnak 7 százalékos volt a visszaesése, 12 százalékos volt a munkanélküliség, közel egymillió embernek nem volt állása”.

Ma több mint 7 százalékos a gazdasági növekedés, és nem a munkanélküliség, hanem munkaerőhiány a probléma, és egymillió új munkahelyet teremtettünk, s megszabadultunk a Nemzetközi Valutaalaptól”

– sorolta.

A miniszterelnök-helyettes szerint a jelen és a jövő a Fidesz–KDNP-szövetség, a múlt pedig az a konglomerátum, amelyet Márki-Zay Péter kommunistaként és fasisztaként jellemzett, és amelynek tényleges vezetője Gyurcsány Ferenc. „Az, hogy ők hogy kormányoznak, láthattuk, ezért mindenkit arra kérek, emlékezzen és hallgasson a józan eszére” – mondta Semjén Zsolt.

Szászfalvi László (KDNP), Somogy 2. számú választókörzetének a választásokon újrainduló képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy április 3-án nemcsak országgyűlési választások lesznek, hanem akkor kerül sor a gyermekvédelmi népszavazásra is.

A politikus bejelentette,

a kormány döntött a nagyatádi gyógyfürdő fejlesztésének, bővítésének 1,2 milliárd forintos első üteméről,

a támogatási szerződést napokon belül aláírják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!