Simicskó István: A honvédelmi sportközpontokkal a közösséget összetartó szellemiség is erősödik

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (b) és Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő a Baján épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén 2020. június 25-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)
    
Simicskó István a volt Vaskúti úti laktanya közelében megépülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén elmondta: a kormány lehetőséget kíván adni az embereknek, hogy „a sporttevékenységet minél magasabb szinten és minél szélesebb körben élhessék meg".
    
A kormánybiztos hangsúlyozta: valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyekkel további cél egy „sportolónemzet felépítése, mivel kiváló teljesítményű sportolóinknak köszönhetően a sport nagy nemzeti kincsünk".
    
Magyarország a 177 olimpiai aranyéremmel a nemzetek sorában a nyolcadik helyen áll - emlékeztetett Simicskó István.
    
Baja az első ütemben megépülő honvédelmi sportközpontok sorában - Balassagyarmat és Újfehértó után - a harmadik helyszín. A megye második és az ország huszonötödik legnépesebb településének laktanyái révén komoly katonai hagyománya van, és 1803 óta lövésztársulat is működik a városban. Ezt a hagyományt örökítenék tovább a sportkomplexumban, csak már 21. századi körülmények között - tette hozzá a kormánypárti politikus.
    
A nettó, több mint 650 millió forint összegű beruházás során az önkormányzat által biztosított telken egy 712 négyzetméter alapterületű földszintes, tetőtér beépítéses épület jön létre. A munkálatok várhatóan jövő nyárig tartanak majd.
    
Simicskó István kiemelte: olyan multifunkcionális sportkomplexumok épülnek országszerte, amelyek a sportlövészetnek helyet adó lőtér mellett küzdő- és technikai sportok gyakorlásához nyújtanak teret, de a helyi igényekhez igazodva egyéb tevékenységek, illetve a közösségépítés lehetőségei és feltételei is biztosítottak lesznek.
    
Zsigó Róbert Baja és térsége fideszes országgyűlési képviselője és az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta: a magyar kormány az elmúlt években egyebek mellett azért dolgozott, hogy a haza és a nemzet iránti elkötelezettség és tisztelet megerősödjön.
    
Hangsúlyozta: a megépülő honvédelmi sportközpont valódi közösségi térként működhet Baja határában, hozzájárulva ahhoz, hogy a fiatalok honvédelmi nevelése erősödjön, illetve a haza iránti elkötelezettsége növekedjen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!