Vejkey Imre: A vallásgyalázás nem fér bele az emberi jogokba és nem fér bele a szólásszabadságba sem!

A Népszava lesöpörtetné a keresztény közösség védelmét kimondó jogerős ítéletet, hogy a jövőben is büntetlenül lehessen gyalázni a keresztény közösséget vagy bármely más vallási közösséget!

Dr. Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese

Amennyiben a Kúria a Népszava kérelmére megsemmisítené a jogerős ítéletet, akkor az azt jelentené, hogy a bíróság szabad utat adna a vallásgyalázásnak.
Ne legyen kétségünk, egy ilyen ítélet „olaj lenne a tűzre”. Az ellenünk irányuló provokációk bátorítást kapnának. Bátorítást, a vallási közösségeket megillető jogok eltiprására.
Ne feledjük,

a Népszava a blaszfémikus karikatúrával nemcsak erkölcsi normát sértett, hanem hazánk Alaptörvényét és a Polgári törvénykönyvet is!

A hatályos magyar jog ugyanis kimondja, hogy a vallásgyalázás nem fér bele az emberi jogokba és nem fér bele a szólásszabadságba sem. A hatályos jog fenti rendelkezései ellenére, a Népszava – a jogerős ítélet megsemmisítésére irányuló kérelmével – a Kúriánál most mégis azt akarja elérni, hogy továbbra is büntetlenül gyalázhasson bennünket vagy bármely más vallási közösséget.

Mit jelent mindez a jövőre nézve?
Azt jelenti, hogy a Népszava nem tanult semmit, a megfeszített Jézus Krisztust és a keresztény közösséget gyalázó ún. karikatúra perből. Azt jelenti, hogy a Népszava semmibe veszi a vallási közösségek vezetőinek együttes tiltakozó nyilatkozatát. Azt jelenti, hogy a Népszava semmibe veszi továbbá több tízezer petíciót aláíró honfitársunk nyilatkozatát is. Vagyis mindez azt jelenti, hogy

a Népszava le akar söpörni mindent, ami a további vallásgyalázása útjában áll.

A Népszava szerint a keresztény közösség védelmét kimondó másodfokú ítélet „téves”. Nekik az az elsőfokú ítélet tetszik, melyben a keresztény közösségünk nem kapta meg az őt megillető jogok védelmét, ők ezt a jogfosztó ítéletet akarják most „visszasírni” a Kúrián!
Nekik az az elsőfokú tárgyalás és ítélet tetszik, melyben engem felperesként meg sem hallgattak, melyben az érdemi tárgyalás egy percig sem tartott, de jött egyből a félórás ítélethirdetés. 
Nekik az az ítélet tetszik, melyben a bírónő kimondta, hogy ha a karikatúrából Jézus Krisztus kivételével letakar minden mást, akkor ez csak egy konvencionális Jézus ábrázolás! Mit akarok hát…?
Nekik az az ítélet tetszik, mely szerint a megfeszített Jézus Krisztus kigúnyolása csak egy “jópofa vicc”. Ők, most is így gondolják.

Ezért felmerül a kérdés, hogy milyen bocsánatkérés az, melyben a Népszava egyik nap a sajnálkozását fejezi ki a kereszténygyalázó karikatúra miatt, de másnap már újra a torkunknak ugrik, kifogásolva a jogerős ítéletet? Ez semmilyen bocsánatkérés. 
Felmerül kérdésként az is, hogy miért provokálják keresztény közösségünket?

Miért gondolják azt, hogy az a sajtószabadság, ha hitünkben és vallási jelképeinkben meggyaláznak vagy kigúnyolnak bennünket? 
Vegyék már észre, hogy amit önök „sajtószabadság” címen művelnek, az része a keresztényüldözésnek! 

Önök Jézus Krisztust helyezték céltáblájuk középpontjába. Vajon mit tartalmaz még az ötéves tervük? Esetleg már kijelölték azt is, hogy hány templomot kell lerombolni, vagy közülünk hány keresztényt kell megalázni?
Mi úgy látjuk, hogy önök a mi megaláztatásunk révén kapnak kitüntetést! Így lett a blaszfémikus gúnyrajz “az év legjobb karikatúrája”. Az önök narratívája számunkra, a kommunista rémuralomban elszenvedett sérelmeket eleveníti fel. Azt az időszakot, amikor a kommunisták még attól sem riadtak vissza, hogy II. János Pál pápát likvidáltassák, mert kimondta az igazságot.

Mi ez az igazság, ami napjainkban is érvényes? 
Az igazság az, hogy

az ellenünk felsorakozott sötét erők célja nem más, mint lerombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását, démonizálni a keresztény világot,

annak érdekében, hogy felépítsék a maguk által humánusnak mondott istentelen új világot, mely felhagy mindazzal, amit mi értéknek tekintünk. Ez ellen fogalmazzuk meg mi az értékeinket. Ezzel szemben küzdünk, az emberek lelki megvakítása ellen. Nem nézzük ölbe tett kézzel a világ hanyatló sorsát, hanem emlékeztetjük az embereket arra, hogy valaha volt egy szebb világ. Egy szebb világ, melyben a jót jónak mondták és követendőnek, a rosszat pedig rossznak és elutasítandónak.
Meg kell vívnunk ezeket a csatákat, ez a mi történelmi feladatunk és kötelezettségünk! 
Ki kell mondanunk, hogy nem fér bele az emberi jogokba és a szólásszabadságba a vallásgyalázás! 
Ki kell mondanunk, hogy fejezzék be hitünk semmibevételét, továbbá fejezzék be minden keresztény és minden jóérzésű ember provokálását! 

Dr. Vejkey Imre

a KDNP frakcióvezető-helyettesee

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!