5,6 milliárd forintból újul meg a váci Jávorszky Ödön Kórház

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken Vácon.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a váci kórház összdolgozói értekezletén bejelentette, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak (Fotó: Váli Miklós)

A kórház összdolgozói értekezletén Rétvári Bence elmondta, hogy még a múlt év végén döntött a kormány a 150 ezer embert ellátó kórház több mint ötmilliárd forintos fejlesztési támogatásáról, amelyből új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre és korszerűsítik a már meglévő épületeket. A támogatás lehetőséget ad új laboratóriumi, diagnosztikai eszközök vásárlására, orvosi és informatikai berendezések beszerzésére is.

Az államtitkár hozzátette, hogy a beruházások elsődleges célja a járóbeteg-ellátás fejlesztése; a betegek száma a váci vonzáskörzetben megközelíti az évi 500 ezret.

(Fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy a kórházban nem ez az első fejlesztés az elmúlt időszakban, hiszen mintegy 4,5 évvel ezelőtt már megvalósult egy csaknem 2 milliárd forintos beruházás.

Hangsúlyozta, hogy a most odaítélt összeg a legnagyobb az Egészséges Budapest Program második ütemében, vagyis kiemelt támogatást jelent.

(Fotó: Váli Miklós)

Az államtitkár szólt arról: ez nem az egyedüli támogatás, amelyet Vác és környezete kapott, hiszen például 3 milliárd forintból megújul a város belső része és a múzeumi negyed is 1 milliárdos támogatásban részesült. Hozzátette, hogy a város 5 milliárd forintból egy többfunkciós csarnokot is kap az elkövetkező három évben.

(Fotó: Váli Miklós)

A rendezvény végén bemutatkozott a kórház új főigazgatója, Urbán Edina, aki elmondta, hogy a jövőben a betegellátás folyamatát is optimalizálni kívánják.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a váci kórház összdolgozói értekezletén bejelentette, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak. Az asztalnál Fördős Attila, Vác polgármestere (b1), Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője (b2), Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár (b3), dr. Urbán Edina, a kórház főigazgató főorvosa (b4), és dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója (b5). (Fotó: Váli Miklós)

A dolgozói értekezlet sajtónyilvános részén részt vett Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Harrach Péter (KDNP) országgyűlési képviselő, Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Fördős Attila (Fidesz-KDNP), Vác polgármestere is.

(Fotó: Váli Miklós)

Tekintse meg fotógalériánkat ide kattintva!