Ajándékcsomagok az Emmi dolgozóitól a rászorulóknak

Átadták a Katolikus Karitász képviselőinek hétfőn Budapesten azokat az ajándékcsomagokat, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai készítettek a rászoruló gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár a mikrobuszhoz viszi az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársai által összegyűjtött karácsonyi adományokat Budapesten a minisztérium előtt 2017. december 18-án. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára a 2012 óta tartó hagyományról elmondta: a minisztérium nemcsak szabályoz, jogszabályokat alkot, amelyekkel azokon segít, "akiknek a hétköznapjaik nehezebben alakulnak", de rendszeresen saját eszközeivel is igyekszik segíteni a nélkülözőkön.

Az egész évi munkánkat az ő segítésükre szánjuk, ugyanúgy, ahogy ezeket az ajándékokat is - mondta Rétvári Bence.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese elmondta: az ajándékokat péntek délután adja át a Magyar Szentek Templomában a munkatársaik által kiválasztott családoknak Erdő Péter bíboros és Mádl Dalma, a karitász jószolgálati nagykövete.

Hozzátette: a csomagokban a gyerekeknek szánt játékok, ajándékok mellett ruha és tartós élelmiszer is helyet kapott.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár (b2), Écsy Gábor, a Katolikus Karitász Országos igazgatóhelyettese (b, takarásban), Schanda Tamás helyettes államtitkár (j2) és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár (j) útjára indítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársai által összegyűjtött karácsonyi adományokat Budapesten a minisztériumban 2017. december 18-án. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)