Alaptörvény-módosítás: A normalitás forradalmára van szükség az abnormalitással szemben

A KDNP részéről Vejkey Imre és Hollik István is kifejtette véleményét Magyarország Alaptörvényének kilencedik módosításáról szóló javaslat szerdai parlamenti vitájában.

 Vejkey ImreVejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke, a KDNP pártügyésze (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy a „sötét oldal” mindent megtesz ellenünk: imitált toleranciával, gender-ideológiával, nem állami szervezettel támadnak, és a bűnt jónak, követendőnek akarják elfogadtatni. Csak akkor őrizhetjük meg a hitünket és kultúránkat, ha ellentmondunk a ránk zúduló rontásnak – fogalmazott a képviselő.

Szerinte olyan alapigazságokat kell kimondani, mint azt, hogy a nő az nő, a férfi az férfi, az anya nő, az apa férfi. Magyaroroszág ezer éve kinyilvánította, hogy keresztény nemzeti formában akar működni, és a gender-ideológia terjedése aggodalomra ad okot.

A közpénz fogalmának alaptörvénybe emeléséről azt mondta, azért volt rá szükség, mert eltérő értelmezések vannak erről, így most az állam működésének egészére nézve definiálják azt. Hozzátette: nem érti, hogy ezen mi nem tetszik az ellenzéknek.

Közölte továbbá, hogy a közfeladatot ellátó alapítványok mindenkori kormányzattól való függetlenségét is biztosítja a módosítás.

Vejkey Imre azzal zárta felszólalását, hogy a javaslat „méltó és igazságos”.

Hollik IstvánHollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Hollik István (KDNP) úgy fogalmazott, szeretne olyan országban élni, amelyben olyan evidenciákat nem kell alaptörvénybe foglalni, minthogy az apa az férfi, az anya pedig nő. Hangsúlyozta, mindezt mégis azért kell alkotmányba írni, mert ezeket az evidenciákat a baloldal homofóbnak, rasszistának és kirekesztőnek minősíti.

„A normalitás forradalmára van szükség az abnormalitással szemben” – fogalmazott.

A kormánypárti politikus ócska hangulatkeltésnek nevezte, hogy az ellenzék arról beszél, naponta drasztikusan emelkedik a koronavírusban elhunytak száma, mivel a valóságban stagnál ez a szám. „A baloldalnak az az érdeke, hogy a helyzet minél rosszabb legyen, és úgy látszik, hogy a vírusnak szurkol” – mondta Hollik István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!