Amerikai elismerés a kormány keresztényeket segítő programjának

Washingtonban tárgyalt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára. A június 19-24-i látogatás célja a hitük miatt üldözött keresztény közösségek érdekében és a vallásszabadság védelmében végzett magyar és amerikai kormányzati tevékenység összehangolása és a Hungary Helps humanitárius program tapasztalatainak átadása volt.

Azbej TristanAzbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár

A helyettes államtitkár az Egyesült Államok külügyminisztériumában bemutatta a magyar kormány közel-keleti és afrikai újjáépítési programjait, felajánlva azok tapasztalatait. A felek együttműködésről állapodtak meg a vallásszabadság védelmében. Magyarország meghívást kapott a témában hamarosan Washingtonban tartandó miniszteri konferenciára.

Azbej Tristan tárgyalt az Egyesült Államok nemzetközi segélyezési és fejlesztési ügynöksége, a USAID vezetőivel. A több milliárd dollár kerettel rendelkező program vezetői elismeréssel nyilatkoztak a Hungary Helps programról, kiemelve, hogy azt mintának tekintik a Mike Pence alelnök által bejelentett és a közeljövőben induló, üldözött keresztényeket támogató programjuk számára. A felek több, közös magyar-amerikai projekt lehetőségéről is egyeztettek.

A magyar kiállást méltatták a kopt keresztények védelmét célul kitűző Coptic Solidarity világszervezet csúcstalálkozóján a Capitoliumban. Az Egyiptomban és a diaszpórában élő kopt közösség vezetőin kívül French Hill és Chris Smith kongresszusi képviselők is Magyarország útmutató tevékenységét emelték ki. David Alton, az angliai Lordok Háza tagja szerint a keresztény gyökerű világnak köszönetet kellene mondania Magyarországnak.

A helyettes államtitkár több jószolgálati szervezettel, valamint az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadságért Felelős Bizottságának biztosával is megbeszélést folytatott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!