Aradszki András: Hosszú távon is fenntartható a Gondosóra program?

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben a kérdések során arra volt kíváncsi, hogy hosszú távon is fenntartható-e az időseket segítő Gondosóra program?

Aradszki

Felidézte, az idős emberek biztonsága érdekében tavaly, kormányzati támogatással jött létre ez az európai szinten is egyedülálló kezdeményezés, ami egy ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás.

Mára már több mint 500 ezer idős ember vette igénybe a szolgáltatást és a visszajelzések szerint ezek az emberek elégedettek, nyugodtak és biztonságban érzik magukat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte: fontos az idősebb honfitársaink megbecsülése, a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy különféle módokon kifejezze támogatását.

A Gondosóra program is ezt a célt szolgálja – húzta alá.

Kitért arra: a program elindítása óta több ezer helyzetben segítettek a diszpécserek, többek között folyóba esett horgászon, erdőben eltévedt hölgyön vagy autóbalesetnél. A programot a kormány az uniós források visszatartása miatt önerőből finanszírozta és már dolgozik a meghosszabbításán.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!