Az édesanyák szeretetéért nem tudunk elégszer köszönetet mondani!

Anyák napja az egyik legkedvesebb ünnepünk, hiszen édesanyánk szeretete meghatározó élménye és alapja egész életünknek. A bizalom, a hála, a megbocsájtás, a figyelmesség, az önzetlenség képessége mind ebből az első kapcsolatból erednek.

A gyermekekért érzett felelősségük és odaadásuk alapjaiban határozza meg társadalmunkat, legalapvetőbb közösségeinket: családjainkat. Világszinten is egyedülálló az a magyar kormányzati erőfeszítés, ahogy a családokat támogatjuk. Az első házasok kedvezménye, az otthonteremtést segítő CSOK és a babaváró hitel mellett legújabban a csecsemőgondozási díj megemelése is azt a célt szolgálja, hogy a gyermeket vállalók kiszámítható körülmények között éljenek.
Nekünk politikusoknak az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a magyar családok jövője és kilátása minél gondtalanabb legyen. Segítsük ezt a valódi szeretetközösséget, a szülőket, s különösen az édesanyákat. 

Egész társadalmunk érdeke, hogy a felnövekvő nemzedék jól működő, érzelmileg kiegyensúlyozott, boldog családokban nőjön fel.

Ennek alapjai az édesanyák, akiknek az életünket köszönhetjük, és akiknek odaadó szeretetéért nem tudunk elégszer köszönetet mondani.
Most, a világjárvány kapcsán is megtapasztalhattuk, hogy a nagymamák, édesanyák családban és a munkahelyükön való helytállásáért nem lehetünk elég hálásak nekik!

Dr. Simicskó István
frakcióvezető

 

 

 

Kép: freepik.com