Az egyházak számíthatnak a kormánypártokra

A bevett egyházak teljes mértékben számíthatnak a kormánypártokra, hogy közösségeik erősödjenek és megmaradhassanak – erről Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke beszélt kedden Budapesten, az Üdvhadsereg VIII. kerületi hajléktalanellátó intézményének kilencven éves fennállása alkalmából tartott ünnepségen. Az ünnepségen köszöntőt mondott Bagdy Gábor kereszténydemokrata főpolgármester-helyettes is.

Soltész Miklós a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós a Dobozi utcában található Új Reménység Házában kijelentette: „mindazok, akik az egyházainkat fenyegetik”, az egyházak által végzett szociális munkát, az oktatási-nevelési tevékenységet fenyegetik. Onnan ki akarják az egyházakat űzni, „el akarják őket újra zavarni, mint azt tették 70 évvel ezelőtt 1948-ban kommunista elődeik” – fogalmazott.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: Váli Miklós)

Az államtitkár mindezt elfogadhatatlannak nevezte, és azt mondta: „ránk (...) az egyházi vezetők számíthatnak a következő években is. Biztos, hogy azt a segítséget, azt a támogatást, amit a magyar kormány eddig is megadott a bevett egyházaknak, (...) meg fogják kapni” – tette hozzá.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós köszönetet mondott az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország által végzett szolgálatért és fantasztikus dolgoznak nevezte, hogy az egyház a második világháborút követő magyarországi üldöztetésük után visszatért. Természetes volt, hogy az 1990-es évek elején az akkori kormány visszaszolgáltatta a Dobozi utcai épületet a jogos tulajdonosának – tette hozzá.

Bagdy Gábor kereszténydemokrata főpolgármester-helyettes (Fotó: Váli Miklós)

Bagdy Gábor kereszténydemokrata főpolgármester-helyettes azt mondta: az Üdvhadsereg magyarországi szolgálata kitartással, elkötelezettséggel, szakmai hozzáértéssel és az ellátásban résztvevő szervezetekkel együttműködésben segíti a fővárosi hajléktalan emberek szociális ellátását.

Emlékeztetett, az Üdvhadsereg első, hajléktalanokat ellátó fővárosi intézménye 1928. március 28-án nyitott meg a kapuit a Dobozi utcában.

Az Üdvhadsereg VIII. kerületi hajléktalanellátó intézményének kilencven éves fennállása alkalmából tartott ünnepség résztvevői. (Fotó: Váli Miklós)

André Cox tábornok, az Üdvhadsereg világszervezet vezetője elmondta, az Üdvhadsereg azért van, hogy hirdesse „az Úr Jézus Krisztust, és az ő nevében személyi válogatás nélkül gondoskodjon a rászorultakról”. Az Üdvhadsereg kezdetektől fogva a szegényekért, az elesettekért munkálkodott – hangsúlyozta.

André Cox kijelentette: az egyházuk tagjai katonák, és hadseregük harcol a bűn, az igazságtalanság és a kirekesztés ellen. 

Bernhard Wittwer őrnagy, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője (Fotó: Váli Miklós)

Bernhard Wittwer őrnagy, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője arról beszélt, hogy Jézus Krisztus az emberek reménysége. Az új reménység az, hogy ahhoz fordulhatunk, aki még a halált is legyőzte. Ez a hitbeli reménység mindig érezhető az Új Reménység Házában – mondta.

A közreadott sajtóanyag szerint a házban száz férfi számára biztosítanak átmeneti szálláshelyet, naponta 250 adag meleg ételt osztanak szét. Az Üdvhadsereg hármas hangsúlyának megfelelően – „leves-szappan-üdvösség” – az ellátottak testével és lelkével egyaránt, nagy gonddal igyekeznek foglalkozni.

Tekintse meg az ünnepségen készült fotógalériánkat ide kattintva!
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!