Az EKF program legkiemelkedőbb képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Veszprémben

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó, legkiemelkedőbb képzőművészeti alkotásokból a programévet összegző kiállítás nyílt pénteken a vármegyeszékhelyen. A régióhoz kötődő festményeket, installációkat, fotókat felvonultató tárlat június 2-áig látható kétezerhuszonhárom - best of címmel a Dubniczay-palotában.

Navracsics

A kiállítás a programév kreatív művészeti projektjeit eleveníti fel, válogatott képző- és iparművészeti alkotásokkal, interaktív és helyspecifikus installációkkal.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a megnyitó ünnepségen kiemelte: az a cél, hogy a térség Európa egyik legjobb kreatív régiójává váljon, ezen az úton pedig jelentős lépés volt a tavalyi programsorozat.

Mint mondta,

a kiállítás is tanúsítja, hogy a régió sokat adott hozzá a kortárs és európai művészethez.”

A nyolc térben berendezett kiállításon látható egyebek mellett Keserű Ilona, Bak Imre, Halmi-Horváth István alkotása is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!