„Az ellenzék megosztott, nincs se karizmatikus vezetője, se egységes jövőképe”

A sikeres önvédelem feltétele a következetes kormányzat – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője. Harrach Péter reméli, a választás után rövidesen elfogadja a parlament a családok könnyített törlesztéséről szóló törvényt. A KDNP frakcióvezetője a bevándorlásról és az ellenzéki szereplőkről is nyilatkozott a lapnak, az interjút az alábbiakban változtatás nélkül olvashatják.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője (Fotó: Varga Imre)

Mennyire érvényesültek a KDNP-s szempontok az elmúlt négyéves kormányzati ciklusban? – kérdezte a Magyar Hírlap Harrach Pétert, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetőjét. „Az Orbán-kormányt nyugodtan nevezhetjük kereszténydemokratának, szemben a nyugat-európai jobboldalinak nevezett vagy koalíciós kormányokkal. Persze tisztelet a kivételnek, például a bajoroknak! Elsősorban egyébként a döntések előkészítésében tudtuk érvényesíteni a törekvéseinket” – magyarázta, hozzátéve, amikor megszületik egy intézkedés, abban az esetek többségében „benne vagyunk”. Kifejtette ugyanakkor, van néhány terület, amelyben szempontjaik hangsúlyosan megjelentek. Ilyen a nemzet- és családpolitikán túl a foglalkoztatás, a fogyasztóvédelem vagy az eladósodott családok ügye. Ezért kezdeményezték a bírósági végrehajtás visszaéléseinek megszüntetését, a csődvédelmet és egy könnyített törlesztésről szóló törvényt, amelyet „remélem, a választások után rövidesen elfogadunk”.

Közölte, a családpolitikának három célja van. Először is vissza kell adni a családnak mint alapvető közösségnek a rangját, megbecsülését. Erre az egyénnek is szüksége van. A magányos életforma sokat tud adni, de vannak értékek és örömök, amelyeket csak a családi közösségben talál meg az ember. Azok a dekadens politikai törekvések – jegyezte meg –, amelyek minden közösséget támadnak, a terméketlen életformát dicsőítik. Másik cél a családok anyagi helyzetének javítása, a gyermeknevelés biztonságának megteremtése. Ha a két cél teljesül, közelebb kerülünk a harmadikhoz, a demográfiai helyzet javulásához – vetítette előre a kereszténydemokrata politikus.

Harrach szerint a családpolitikában is érvényes, hogy nemcsak elvi szempontok alapján kell dönteni, hanem a valóság ismeretében is. „Érdekelt minket az érintettek véleménye abban kérdésben is, miért nem születtek meg a várható gyermekek a legnépesebb korosztály esetében, amely lassan kilép a szülőképes korból. A válaszok segítséget nyújtanak a szükséges intézkedésekhez. Szerintem a munka és család összeegyeztetésének kérdésében vannak a legnagyobb lehetőségek a további lépésekhez” – részletezte. Felvetésünkre, mi lenne, ha az ellenzék nyerne, úgy reagált, a legsúlyosabb következmény az lenne, hogy nem tudna és nem is akarna ellenállni a bevándorláspárti nyomásnak. Rövidesen elárasztanának minket a migránsok. A másik következmény az elért eredmények elvesztése. „Csak néhányat említek: gazdasági növekedés, a foglalkoztatás növelése, béremelés, családtámogatás, fejlesztések, biztonság. Jönne a genderideológia, a párhuzamos társadalom és a romló közbiztonság” – magyarázta Harrach Péter.

A frakcióvezető úgy véli, az ellenzék megosztott, nincs se karizmatikus vezetője, se egységes jövőképe, se kormányképessége. Van viszont hatalomvágy, Orbán-fóbia, Fidesz-gyűlölet és hazugságkampány. Kiválóan ért ahhoz, hogy semleges tényekből súlyos vádat kovácsoljon – sorolta. Leszögezte, április 9-én reggelre azonban kipukkad minden lufi.

Harrach úgy látja, a rendszerváltás utáni legeredményesebb kormányt akarják leváltani, amely nemcsak képes volt a súlyos adósság örökségétől megszabadulni, de eddig nem látott eredményeket ért el gazdasági és társadalmi téren. „Leváltani akarják azok, akik már kormányoztak, ám kudarcot vallottak, és azok, akik még nem, de sem megvalósítható céljuk, sem alkalmasságuk nincs. Ezért ebben az esetben olyat kell tennünk, amit eddig még soha, igazat kell adnunk Gyurcsány Ferencnek, aki azt mondta, ha az ellenzék nyer, nagy káosz lesz. Mivel azonban nem az nyer, továbbra is rendezett világban fogunk élni” – hangoztatta.

A bevándorlással kapcsolatban azt emelte ki, hogy a sikeres önvédelem elsődleges feltétele a következetes és kemény kormányzat. A második meg annak erőteljes legitimációja, vagyis a nagyarányú választási győzelem, végül pedig a növekvő számú szövetséges ország. Jól állunk, van remény – húzta alá a frakcióvezető. Kitért arra is, segítik az üldözött keresztény közösségeket. „A legüldözöttebb közösségekről van szó, felelősségünk rájuk is kiterjed. Szándékuk találkozik a mienkkel, a szülőföldjükre visszatérésben segítjük őket. Nemcsak lakásaikat, de iskoláikat, kórházaikat és templomaikat is helyre kell állítani” – zárta a beszélgetést Harrach Péter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!