Az IKSZ támogatja a pedagógus életpálya-modell bevezetését

A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja azt a célkitűzést, hogy az új közoktatási törvény tartalmazza a pedagógus életpálya-modell bevezetését, ezzel hozzájárulva a törvény mielőbbi alkalmazásához, s a pedagógusok szerepének és helyzetének felértékeléséhez. Hozzáteszik: az oktatás terén ugyanis felbecsülhetetlen értéke van a munkájukat felelősséggel végző, elkötelezett pedagógusoknak. Nekünk, fiatalok számára pedig fontos, hogy tanáraink, hivatásukat kiszámítható módon, biztos jövőkép tudatában gyakorolhassák amely úgy gondoljuk, ezen életpálya-modell által lehet egyedül biztosított.

A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja azt a célkitűzést, hogy az új közoktatási törvény tartalmazza a pedagógus életpálya-modell bevezetését.

Köszönet és hála azoknak a pedagógusoknak, akik a hiányzó anyagi megbecsülés ellenére már eddig is sokat tettek a jövő nemzedékek tehetségének kibontakoztatásáért. A tanulás és hivatás iránti kedv ugyanis ébreszthető és elnyomható, a tehetség kibontakoztatható és elherdálható. Ez az oktatáspolitika igazi felelőssége: mer-e bátran hagyatkozni a fiatalokban meglévő tehetségre, felkelti-e az érdeklődést a világ dolgai iránt, nyit-e teret a tehetség előtt.

Oktatási rendszerünk sikeréhez, a munkájukat felelősséggel végző pedagógusaink szakértő munkája által vezet az út. Nélkülük a legtökéletesebbnek hitt oktatási forma, a legkiválóbbnak ítélt oktatáspolitika sem bizonyulhat eredményesnek. Éppen ezért szeretnénk, hogy a korábbi évek gyakorlatával szemben, a pedagógus hivatás valóban betölthesse feladatát. Fontosnak tartjuk, hogy a pedagógus pálya újból anyagi és erkölcsi szinten megbecsült szakmává emelkedjen, amelyben a diákok, a legkiválóbb oktatók gondoskodó kezei között fejlődhetnek. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ezért támogatja, hogy az Új Közoktatási Törvény rendelkezzen a pedagógus életpálya-modell bevezetéséről, ezzel hozzájárulva a törvény mielőbbi alkalmazásához, s a pedagógusok szerepének és helyzetének felértékeléséhez.

Az oktatás terén ugyanis felbecsülhetetlen értéke van a munkájukat felelősséggel végző, elkötelezett pedagógusoknak. Nekünk, fiatalok számára pedig fontos, hogy tanáraink, hivatásukat kiszámítható módon, biztos jövőkép tudatában gyakorolhassák amely úgy gondoljuk, ezen életpálya-modell által lehet egyedül biztosított.


Stágel Bence, IKSZ elnök
Csontos Sandra, Oktatási Munkacsoport Vezető
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!