Az innovatív vállalkozó nőket ünnepelték

Budapest Nő címmel rendezett konferenciát Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2018. március 6-án a Bálnában. Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében hangsúlyozta a nők meghatározó szerepét a főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén.

Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgár-helyettese (Fotó: Váli Miklós)

A gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve Magyarország a 3. helyen állt a legutóbbi, 2015-ös statisztikák szerint az Európai Unió országai között. Budapest versenyképességének növelésében fontos szerepet játszanak az innovatív vállalkozások, melyeknek fejlesztésével a BVK is kiemelten foglalkozik.

Budapest Nő konferencia (Fotó: Váli Miklós)

A tavaszi rendezvénysorozat elsődleges célja, a fővárosi gazdasági növekedés legfrissebb eredményeinek bemutatása mellett a díjkiosztókon alkalmat teremtettek a legutóbbi verseny nyertes startupjainak a hazai bemutatkozásra és az érdeklődők közti tapasztalatcserére.

A mikrofonnál Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke (Fotó: Váli Miklós)

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke beszédében rámutatott, hogy 2017-ben először emelkedett 2 millió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez. A BVK törekszik a legjobb fővárosi startupok jógyakorlatait minél szélesebb körben bemutatni.

Résztvevők a Budapest Nő konferencián (Fotó: Váli Miklós)

Pomázi Gyula, az NGM iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a következő 3-7 évre vonatkozóan célként jelölte meg az innováció térnyerését az üzleti modellekben, a kkv-k megerősítését, és a magyar vállalkozások helyének biztosítását a nemzetközi értékláncokban.

A Budapest Nő konferencia a Bálnában, a mikrofonnál Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgár-helyettese (Fotó: Váli Miklós)

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között. 2012 óta a bérkülönbség 20,1 %-ról 14%-ra mérséklődött, ami már az uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

Pomázi Gyula, az NGM iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára (b1), Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke (b4), Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke (j2) és Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgár-helyettese (j1) a BVK 7. Be Smart versenyének Női startupper különdíjaizottaival (Fotó: Váli Miklós)

A rendezvényen átadták a BVK 7. Be Smart versenyének Női startupper különdíjait is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!