Az oktatás a jelenben dolgozva építi a jövőt

Az oktatás a jelenben dolgozik, de a jövőt építi, ezáltal az egyik legfontosabb stratégiai ágazat egész Európában – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a magyar soros EU-elnökség alatt elért eredményekről a diplomáciai testület tagjainak tartott beszámolón. Kijelentette: a magyar elnökség az elmúlt félévben, ennek jegyében folytatták a spanyol-belga-magyar trió munkáját, és készítették elő a következő, lengyel-dán-ciprusi trió tevékenységét.

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: az elnökség célja oktatási szempontból az volt, hogy hozzájáruljon a versenyképességi EU 2020 stratégia végrehajtásához, felhívja a figyelmet az aktív állampolgárságra nevelésre és támogassa az élethossziglani tanulást az európai képesítési keretrendszer révén.. Hozzáfűzte: emellett a kisgyermekkori nevelés is fontos témája volt a félévnek.
    
Az államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt hat hónapban az oktatási miniszterek két alkalommal formális, egyszer informális találkozón tanácskoztak, továbbá hét szakmai konferenciát szerveztek. Mint felidézte, januárban, az elnökség kezdetén már találkozott a magyarországi diplomáciai testület tagjaival, és a sok visszajelzés alapján úgy tűnik, élénken érdeklődnek az elnökség és az EU oktatási kérdései iránt.
    
Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár szavai szerint az elnökség kiemelten kezelte az oktatás kérdését, amely több ponton kapcsolódik a roma keretstratégiához és az EU 2020 stratégiához is. Az elnökség által rendezett események közül kiemelte a kisgyermekkori nevelésről februárban tartott konferenciát, amelynek célja - mint mondta – az európai együttműködés hangsúlyozása, a tapasztalatcsere és a jó gyakorlatok bemutatása volt. A konferencia eredményei alapján májusban tanácsi következtetéseket fogadtak el.
    
A helyettes államtitkár további fontos eseményként említette az áprilisban szervezett tehetséggondozási konferenciát. Az ekkor elfogadott nyilatkozatban kezdeményezték, hogy március 25-ét, Bartók Béla zeneszerző születésnapját nyilvánítsák európai tehetségnappá, és Budapesten tehetséggondozó központot hozzanak létre – emlékeztetett. Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is azt hangsúlyozta, hogy sikerült elérni a kitűzött célokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!