Az önálló élet elősegítése a legnagyobb segítség a vakoknak és gyengénlátóknak

A minél önállóbb élet elősegítése a legnagyobb segítség a fogyatékossággal élő, köztük a vakok és gyengénlátó emberek számára, ezért a kormány is ezt tartja a legfontosabb feladatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Fülöp Attila a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének rendezvényén azt mondta, a kormányzati támogatásokkal is elsősorban a fogyatékossággal élők önállóságát akarják segíteni, ennek pedig az egyik kulcsa a foglalkoztatás.

Fülöp Attila (KDNP), az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára

Jelezte: a 2010-es 18 százalékról 40 százalékra emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya.
    
A fehér bot nemzetközi napja alkalmából tartott eseményen bejelentette: a kormány döntése értelmében 117 millió forintot biztosítanak a most centenáriumát ünneplő szervezet Hermina úti székháza homlokzatának, illetve kultúrtermének felújítására, további csaknem 33 millió forintot a rendezvényekre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!