Azbej Tristan katonai kiképzésen vett részt, lövések elől kellett menekülnie

Azbej Tristan államtitkár és Kármán Krisztina, a Hungary Helps Önkéntes Program igazgatója volt Spirit Show vendége, ahol az üldözött keresztények megsegítéséért induló új önkéntes programjukat mutatták be, amelynek keretében még katonai kiképzésen is részt vettek – adja hírül az atv.hu.

Azbej Tristan (KDNP), az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár a Spirit Fm rádióműsorában elmondta, hogy különböző eszközökkel igyekeznek segíteni rászorulóknak, ilyenek a humanitárius segélyeik, az ösztöndíj kezdeményezéseik magyar egyetemeken, és az egyik legújabb lehetőségként szeretnének egy önkéntes programot indítani, amelynek vezetője Kármán Krisztina.

Kármán az önkéntes program kapcsán elmondta, hogy egyhetes katonai kiképzésen vettek részt a program tagjaival, amivel az önkéntesek fizikai és pszichés alkalmasságát is akarták fejleszteni.

Volt olyan része a képzésnek, amin a résztvevők mellett lőttek, hogy kialakuljon bennük az a reflex, hogy mit kell tenni ilyen helyzetekben. Kármán Krisztina saját tapasztalatai megosztása közben megjegyezte, hogy nem gondolta, mennyire hangosak lehetnek a lövések, valamint a lövésből keletkező törmelékek milyen sebesüléseket okozhatnak, ha valaki például egy téglafal mögé húzódik be.

Az államtitkár túlélési tanácsként elmondta, hogy autó mögé nem érdemes bebújni, viszont a homokzsák még a nehéz gépfegyver lövedékét is felfogja.

Az első pár napban elméleti képzésen vettek részt, háborút megjárt katonák oktatták őket. Többször elmondták, hogy ezek a veszélyes helyzetek mindenhol ott vannak, akár itthon a villamoson is.

Azbej Tristan elmesélte, hogy volt egy szimulációs program a képzés végén, ahol egy rémálom helyzetbe helyezték őket, ahol az elméletileg rögzült gyakorlatot próbálták ki. Az államtitkár szerint ez inkább pszichológiai, mint fizikai gyakorlat volt, hiszen teljesen beleélte magát az ember abba, hogy veszélyben van.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!