Azbej Tristan: Kettős mércét alkalmaznak, mintha egy keresztény élet kevesebbet érne

„A videó a liberális nézők számára felkavaró igazságokat tartalmaz” – így vezette fel az EWTN amerikai televíziónak adott exkluzív interjúját közösségi oldalán Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár a globális elérésű csatornán úgy fogalmazott:

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára az EWTN amerikai televíziónak ad exkluzív interjút (2020.02.12.)

„az általános és hamis liberális narratíva szerint a kereszténység egy elnyomó vallás”. Hozzátette: az igazság nem fér bele a liberális értelmezési keretbe, azzal szemben ugyanis a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása.

260 millió embert üldöznek ma azért, mert Krisztus-követő – mutatott rá az államtitkár.

Azbej Tristan a műsorban beszélt a Hungary Helps programról is. Mint mondta, Magyarország két és fél év alatt 70 ezer embert ért el és támogatott abban, hogy szülőföldjén maradhasson, illetve abban, hogy hazatérhessen a migrációból. Hangsúlyozta: senki sem várhatja el Magyarországtól, hogy tízmilliós országként egyedül oldja meg ezt a humanitárius válságot, hazánknak ugyanakkor célja, hogy inspiráljon más kormányokat is.

„Szörnyű kettős mérce van” – mondta az államtitkár. Hangsúlyozta: csak januárban 600 keresztényt öltek meg világszerte és „egy árva szót sem lehetett hallani erről.

Ez egy olyan szörnyű elképzelésre utal, mintha a keresztények élete, méltósága ne érne annyit, mint bárki másé. Ez egyértelműen embertelen, ezért mi nem pusztán működtetünk egy humanitárius programot, de megpróbálunk a hangja lenni a szenvedő embereknek, akiket egyébként mások nem hallanak” – mondta Azbej Tristan.

A teljes beszélgetés