Azbej Tristan: Máris keresztény áldozatokat követelt az afganisztáni tálib hatalomátvétel

Szomorú aktualitást adtak az 52. Eucharisztikus Kongresszus idejére ismét Magyarországon, a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető Kereszt-tűzben – Keresztényüldözés a konfliktuszónákban című vándorkiállítás ünnepélyes megnyitójának a magyar kormány azon értesülései, hogy Afganisztánban a tálibok a keresztények módszeres kiirtásába kezdtek. Mint arról korábban Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott államtitkárság vezetője Facebook-bejegyzésében beszámolt, a magyar kormány azonnali segítséget nyújt az Afganisztánban lévő, vagy onnan menekülni kényszerülő keresztényeknek. A hétfő esti megnyitón – amelyen Erdő Péter bíboros és más egyházi méltóságok mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett – Azbej Tristan a Pesti Srácoknak arról beszélt: a Hungary Helps alapelve szerint helybe, a szülőföldre kell vinni a segítséget, vagy ha ez nem lehetséges – márpedig ez Afganisztán esetében egyre több kockázatot jelent –, akkor a szülőföldhöz legközelebb álló országba.

Azbej Tristan

Az üldözött keresztényekről szóló kiállításról itt írtunk bővebben, a Pesti Srácok cikke pedig itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!