Azbej Tristan: Mindenszentek a hétköznapi hősök ünnepe is

Mindenszentek ünnepe nemcsak azokról szól, akik már előttünk eltávoztak, és példaként állnak a hitben, hanem a köztünk élő szentekről is, akik a hétköznapok hősei – írta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár mindenszentek napja alkalmából a közösségi oldalán – írja a Magyar Nemzet.

Azbej Tristan (KDNP), az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár (Archív fotó)

„Ők azok többek közt – utalt a világban üldözött keresztényekre – akiket gyaláznak és üldöznek, és hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak – ahogyan a mainstream gondolkodással szemben álló és a világ értékeit újraértékelő, nyolc boldogság tanításában elénk tárja a mai evangélium.”

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy

az elmúlt napok tragikus eseményei azt igazolják, hogy több százmillió embert ma is – akárcsak kétezer éve – a hite miatt üldöznek.

Hozzátette, hogy „ma különösen is nekik szól mindenszentek üzenete: »Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben«” – olvasható a bejegyzésben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!