Azbej Tristan: A népirtást túlélő iraki keresztény közösség Lélekből született

Olvassa el az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke pünkösdi üzenetét!

A szél ott fúj, ahol akar, hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hova megy. Így van vele mindenki, aki a Lélekből született. (Jn 3,8)

Ez a népirtást túlélő iraki keresztény közösség Lélekből született. Méghozzá újjászületett: 2014-ben az Iszlám Állam dzsihadistái lemészárolták és elüldözték otthonaikból őket, 2016-ban a Hungary Helps - Magyarország segít segítségével az elüldözött 1300 családból 1000 visszatérhetett szülőföldjére.

Iraki keresztény gyermekek

Azóta évről évre közel száz gyermek járulhat elsőáldozáshoz ezen a napon.
Pünkösdkor, a Szentlélek eljövetelét ünnepelve az Egyház születésére is emlékezünk.

Imádságban csatlakozom ezekhez a tell-aszkufi keresztényekhez, mert ők nem tankönyvekből tanulták meg, mit jelent mindez, hanem saját bőrükön, életük konkrétságában tapasztalták meg: a szél ott fúj, ahol akar. 

Így vált az elvetett mag termővé.

Azbej Tristan

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!